ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hint Okyanusu’nda seyir halindeki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir saldırı dronu ile vurulduğunu belirtti.

GİRİŞ 25.12.2023 03:42 GÜNCELLEME 25.12.2023 09:19
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Son dakika Pentagon haberleri: Pentagon, Hint Okyanusu'nda seyir halinde olan Japonlara ait Liberya bandıralı kimyasal tanker gemisinin İran'ın fırlattığı füzeler tarafından vurulduğunu açıkladı.

ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

ABD, İRAN'I KİMYASAL TANKER GEMİSİ VURMAKLA SUÇLADI

Pentagon, Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, bugün yerel saatle 10.00 civarında (TSİ 18.00), Hint Okyanusu'nda, sahilden 370 kilometre uzakta vurulduğunu bildirdi.

Saldırının İran'dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile yapıldığı aktarılan açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı olmadığı, tankerde çıkan yangının söndürüldüğü ifade edildi.

ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

'BU İRAN'IN YEDİNCİ SALDIRISIDIR'

Saldırı anında yakınlarda hiçbir ABD Donanması gemisinin bulunmadığı, ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığının (CENTCOM), Hindistan'daki varış noktasına doğru devam eden gemiyle iletişim halinde olmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bu, İran'ın 2021'den bu yana ticari gemiciliğe yönelik yedinci saldırısıdır." ifadesi yer aldı.

Saldırı için İran'dan açıklama yapılmazken, deniz güvenlik şirketi Ambrey, BBC’yle, söz konusu tankerin Suudi Arabistan’dan Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu bilgisini paylaştı.

ABD'den son dakika İran açıklaması: İran'dan fırlatılan füzeyle vuruldu

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • uğur 4 ay önce Şikayet Et
    İran'ın teneke füzeleri. Hamasın da eline verdiklerinden. İşi gücü ortalık karıştırıp ortadan kaybolmak. Güya güç gösterisi yapıyor. Boş ülke. Bu saçma sapan mollaların iktidarı da uzun sürmez bana göre.
    Cevapla
  • HÜSEYİN SAFİ 4 ay önce Şikayet Et
    hiç batıya atılmış bir bomba yok. Namluları batıya dönmeyecek şekilde ayarlı sanırım
    Cevapla
  • türk insan 4 ay önce Şikayet Et
    inşallah abd büyük yıkım olur tez zamanda törörist devlet abd
    Cevapla
  • Oruç oruç 4 ay önce Şikayet Et
    inşallah iran abd uçak gemisinide batırır,nezaman abd çökerse dünya ozaman cennet gibi teröristsiz yaşama döner.
    Cevapla
  • Hani İran vurmazdı 4 ay önce Şikayet Et
    İran yahudiyi, abd'yi vurmaz diyen abd uşağı paralelcilerden ses yok?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!