'İsrail' sözlüğe 'hırsız' olarak girdi

Popüler çevrimiçi sözlük Urban Dictionary, Israeled (İsraillenmek) kelimesini sözlüğe ekledi. Sözlükteki anlamı ise birinin başkasına ait olan bir şeyi kendisininmiş gibi iddia ederek ele geçirmesi olarak tanımlandı.

GİRİŞ 25.12.2023 17:53 GÜNCELLEME 25.12.2023 20:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sözlükteki tanımda, "Biri senden sana ait bir şeyi paylaşmanı istediğinde ve sonra seni uzaklaştırmak için kavga ettiğinde" kullanılabilir ifadesine yer verildi.

Örnek olarak da aşağıdaki ifade yer aldı:

"Bir restoranda birisi masamı paylaşmak istedi. İzin verdim. Bir süre sonra toplantısı olduğu için beni masadan kovdu. Yani İsraillendim.

Yeni tanımın ekran görüntüsü dün Sarah Wilkinson adlı bir kullanıcı tarafından X (eski adıyla Twitter) hesabında yayınlandı ve şimdiden 41 binden fazla görüntüleme aldı.

Urban Dictionary, 1999 yılında kurulmuş bir web sitesi.

Burada bulunan tanımlar, genellikle resmi sözlüklerde bulunmayan gündelik sözlük kullanımlarını içeriyor.

Bu nedenle, site, popüler kültür, internet kültürü, şive ve jargon gibi konularla ilgilenen insanlar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Sade Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Oğuz boyları 4 ay önce Şikayet Et
    Adamların IQ sü yüksek. Bence bu bir devrim. Dünya muhteşem bir sözcük kazandı
    Cevapla
  • süper 4 ay önce Şikayet Et
    cuk oturmuş ingilizce tanım.Biri size ait olan bir şeyi paylaşmayı teklif eder siz kabul ettikten sonra onun tamamını zorla ele geçirip sizi dışarı atar ve başkalarına da aslında onun olan şeyi sizin zorla aldığınızı ve zaten kendisinin olan bir şeyi sizden geri aldığını söyler. Tam bir yağ gibi üste çıkan yüzsüz hırsız gaspçı israilli tanımı. İsraillenmek deyimini biz de kullanalım.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Budur
    Cevapla
  • MAHO 4 ay önce Şikayet Et
    yerinde bir tanım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!