Ekşi Sözlük'e bir engel daha: App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı!

Geçtiğimiz günlerde skandallarla gündeme gelen Ekşi Sözlük’ün uygulaması, “ulusal güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması” amacıyla App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı.

Ekşi Sözlük'e bir engel daha: App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı!
Ekşi Sözlük'e bir engel daha: App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı!
GİRİŞ 04.01.2024 10:19 GÜNCELLEME 04.01.2024 10:22

Ekşi Sözlük, pedofili skandalı ve erişim engelleriyle gündemden düşmüyor. Platform, geçen ay çıkan bir bebek istismarı iddiasının ardından hem yasal hem de toplumsal tepkilerle boğuşuyor.

Bu iddiayı ortaya atan bir yazar, Ekşi Sözlük yönetiminin kendisini engellemeye çalıştığını ve istismar görüntülerini kendisine gönderen başka bir yazarın hâlâ platformda olduğunu belirtti. Bu durum sosyal medyada büyük bir infiale yol açtı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da devreye girmesine neden oldu.

Ekşi Sözlük'e kötü haber: Mide bulandıran paylaşımlar sonrası gereken yapıldı!Ekşi Sözlük'e kötü haber: Mide bulandıran paylaşımlar sonrası gereken yapıldı!

"MİLLİ GÜVENLİK VE KAMU DÜZENİNİN KORUNMASI"

Ekşi Sözlük, bu skandalın yanı sıra, “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle de erişim engelleriyle karşılaştı. Platformun internet sitesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından 25 Şubat tarihinde erişime kapatıldı. Ekşi Sözlük, bu engeli aşmak için farklı alan adları kullanmaya başladı.

Ancak bu alan adları da kısa süre içinde erişime engellendi. Son olarak, 24 Aralık 2023 tarihinde eksisozluk1999 alan adı da kapatıldı. Platform şu anda eksisozluk111 alan adıyla yayın hayatına devam ediyor.

Son dakika haberi: Ekşi Sözlük'teki mide bulandıran paylaşımlar sonrası harekete geçildi!Son dakika haberi: Ekşi Sözlük'teki mide bulandıran paylaşımlar sonrası harekete geçildi!

EKŞİ SÖZLÜK'E APPSTORE VE GOOGLE PLAY STORE ENGELİ

Ekşi Sözlük’ün erişim engelleri sadece internet sitesiyle sınırlı kalmadı. Platformun iOS ve Android cihazlar için geliştirdiği uygulamalar da dijital mağazalardan kaldırıldı. Apple, App Store’dan Ekşi Sözlük uygulamasını silerken, Android cihazlarda uygulama yüklü olsa bile giriş yapılamıyor.

Ekşi Sözlükte yaşanan skandallar nedeniyle hem kullanıcılarını hem de gelir kaynaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Platformun geleceği ise belirsizliğini koruyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu