Google ve Facebook'a skandal çağrı: Muhalif haberleri öne çıkarın!

Avrupa Birliği, Belaruslu muhalifler için Google ve Meta'dan yardım istedi. Avrupa Komisyonu, "Belaruslu muhalif gazetecilerin haberlerini öne çıkarın" çağrısında bulundu.

Google ve Facebook'a skandal çağrı: Muhalif haberleri öne çıkarın!
Google ve Facebook'a skandal çağrı: Muhalif haberleri öne çıkarın!
GİRİŞ 09.01.2024 15:19 GÜNCELLEME 09.01.2024 15:19

Avrupa Birliği, Belaruslu muhalifler için Google ve Meta'dan yardım istedi. Avrupa Komisyonu, "Belaruslu muhalif gazetecilerin haberlerini öne çıkarın" çağrısında bulundu..

Avrupa Komisyonu bu kez de Belaruslu gazetecilerle ilgili talepte bulundu.

Komisyon, Google ve Meta gibi büyük teknoloji şirketlerinden Belaruslu muhalif gazetecilerin haberlerini destekleyerek öne çıkarmaları için yardım istedi.

ÜLKEYİ TERK ETMİŞLERDİ

Belarus'ta önceki yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından başlayan protesto gösterileri sonrasında çok sayıda muhalif ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

MİLYONLARCA DOLAR FİNANSAL KAYNAK!

Defalarca Belarus muhalefetine destek amacıyla milyonlarca dolar finansal kaynak ayıran Avrupa Birliği şimdi de enformasyon alanında yeni bir destek projesi için harekete geçti.

ÖNE ÇIKARIN ÇAĞRISI

AB Komisyonu Google ve Facebook'a arama motorlarında Belaruslu ve Rus muhaliflerin haberlerini öne çıkarma çağrısında bulundu.

LUKAŞENKO SUÇLAMIŞTI

Daha önce Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, yurt dışındaki muhalefetin ülkede terör eylemleri hazırlığında olmakla suçlamıştı.

KAYNAK: A HABER | AGŞIN KIŞIYEV
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı