Google deprem uyarısı nasıl açılır? Deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? Detaylı bilgi...

Gemlik'te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin, saniyeler öncesinde, deprem uyarı sistemiyle insanlara bildirilmesinin ardından Google deprem uyarı sistemine ilişkin araştırmalar genişletildi. Bunun üzerine Google deprem bildirimi açma adımları merak edildi.

Google deprem uyarısı nasıl açılır? Deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? Detaylı bilgi...
Google deprem uyarısı nasıl açılır? Deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir? Detaylı bilgi...
GİRİŞ 18.12.2023 00:21 GÜNCELLEME 18.12.2023 00:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Android telefon kullanıcılarına, depremden yaklaşık bir dakika önce deprem bildiriminin gitmesi üzerine Google deprem uyarı sistemi en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Bununla birlikte Google deprem bildiriminin nasıl açılacağı merak edildi.

Yalnızca android telefonlarda çalışan deprem uyarı sistemi ücretsizdir ve saniyeler öncesinde depremi algılayarak, o bölgede yaşayan kullanıcılara depremin olacağına ilişkin bilgi gönderir. 

GOOGLE DEPREM UYARISI NASIL ÇALIŞIR?

Google deprem uyarı sistemi, İvme ölçer ile çalışmaktadır. Ardından veri toplama ve analiz kısmına geçilir ve sonunda bildirim atılır. İşte bu başlıkları detayları anlatımı:

  • Ivme Ölçer Kullanımı: Akıllı cihazlarda accelerometer, yani ivme ölçer bulunmaktadır. Bu ivme ölçer hareketi hızlıca algılayabilen bir sensördür.  Bu sensör sayesinde, henüz insan fark etmeden her türlü hareket algılanır. 

  • Veri Toplama ve Analiz: İvem ölçer görevini tamamladıktan sonra, veri toplama ve analiz bölümüne geçilir. Bu aşamada ivme ölçer sayesinde gelen veriler,genişçe bir bir veri tabanında bir araya gelir. Söz konusu veri tabanında, çok sayıda cihazda aynı anda benzer hareket tespit edeilirse bu deprem olarak değerlendirilir. En hızlı şekilde bu veriler analiz edilir.  

  • Uyarı Gönderimi: Analiz etme işlemi sona erdikten sonra, eğer bir deprem olduğu kanaati oluştuysa, bu bölgedeki kullanıcıları en hızlı şekilde bildirim gönderilir. Böylece kullanıcılar, saniyeler öncesinde depremi öğrenebilir.

GOOGLE DEPREM BİLDİRİMİ AÇMA

Google deprem bildirimi açmak aslında oldukça basit. Andorid işlerim sistemli bir cihaza herhangi bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan, belli ayarlar sayesinde depremleri saniyeler öncesinde öğrenmek için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Cihazın ayarlar konumunu açın.

  • Ayarlar bölümünden konuma tıklayın.

  • Ardından gelişmiş kısma dokunun

  • Burada çıkan deprem uyarılarına girin

  • Deprem uyarılarını açık hale getirin

ASLINDA ÖNCEDEN TAHMİNE ETMİYOR, HIZLI ALGILIYOR!

Aslında 'Google deprem uyarı sistemi' depremi önceden tahmin etmez Ancak oluşan depremin ilk anında, henüz insanlar algılamamışken, hızlıca algılar ve kullanıcılarına anında bildirim gönderir. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Gönül 5 ay önce Şikayet Et
    Bu özelliğin çalışması için "Konum" daima açık kalmalıymış, ben kapatmıştım. Gerçi, kişisel veriler açısından insanın şüphesi var, belki açmam.
    Cevapla
  • Mehmet Türkoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Ben bu ayarları yapıp google gevuruna destek olmam.
    Cevapla
  • Ottoman 4 ay önce Şikayet Et
    Sen ol arkadaş ya nasıl bir kafa yapın var bindigin arabadan seyrettiği tV den kullandığın telefondan hepsi gavur mali sen kullanma çokta tımdı adamlar insanlık yararına birşey yapmış senin gibi kafa yoksunlarida kullanmaz ise kullanmadin
    Cevapla
  • Mistır dog 5 ay önce Şikayet Et
    He geldi bana depremden 10 dakika sonra çok işime yaradı
    Cevapla
  • nitekim 5 ay önce Şikayet Et
    -herkesin telefonun kıpraşmasından bile haberdar yani google bu kişisel verilerin korunmasına aykırı değil mi? kim bilir başka hangi verilerimizle neler yapıyorlar
    Cevapla
  • Topraklı 5 ay önce Şikayet Et
    6 Şubat Maraş depreminde işe yaramadı uyudu. O depremlerde salınım şiddet çok yüksekti. Adıyaman, Malatya,Adana, Hataybu şehirlerin en az 1 dakikası vardı deprem ulaşmadan önce. Belki o saatte evleri giriş kat olan,bahçeli olan ya da sokakta olanların kaçacak zamanı olurdu. Sarsıntının 134 saniye sonra ulaştığı yer var. Sistem o zaman uyarı vermedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Ülker açıkladı: Türk devi BM'de 'örnek vaka' oldu
Diyanet'ten 'Hac' uyarısı! Suudi Arabistan ceza uygulayacak