Hem suçlu hem güçlü... Google bir gecede yüzlerce kişiyi işten çıkardı!

Google, Çarşamba günü geç saatlerde mühendislik ve hizmetler de dahil olmak üzere birçok bölümden yüzlerce çalışanı işten çıkardı.

Hem suçlu hem güçlü... Google bir gecede yüzlerce kişiyi işten çıkardı!
Hem suçlu hem güçlü... Google bir gecede yüzlerce kişiyi işten çıkardı!
GİRİŞ 11.01.2024 12:36 GÜNCELLEME 11.01.2024 12:36

Etkilenen bölümler arasında bilgi ve bilgi ürün ekibinin yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak sesle etkinleştirilen Google Asistan ve Pixel, Nest ve Fitbit donanımlarını yöneten Cihazlar ve Hizmetler PA (DSPA) ekibi yer alıyor.

DURUMU AÇIKLAYARAK ÖNEMSİZ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

30 Eylül 2023 itibariyle 182.000 çalışanı bulunan şirket, bu gelişmeyi doğruladı ancak işten çıkarmaların organizasyonel değişikliklerin bir parçası olduğunu belirtmek için bir açıklama yaparak önemsiz gösterdi.

"Bizi bu fırsatlara en iyi şekilde konumlandırmak için, 2023'ün ikinci yarısı boyunca, bazı ekiplerimiz daha verimli olmak, daha iyi çalışmak ve kaynaklarını en büyük ürün önceliklerine göre hizalamak için değişiklikler yaptı.

Bazı ekipler bu tür organizasyonel değişiklikler yapmaya devam ediyor ve bu değişiklikler arasında küresel çapta bazı rollerin elenmesi de yer alıyor" dedi.

İŞÇİ SENDİKASINDAN GOOGLE'A TEPKİ

Alphabet İşçi Sendikası X'te yaptığı açıklamada işten çıkarmaların "gereksiz" olduğunu ve şirketin milyarlar kazanırken "iş arkadaşlarımızı işten çıkarmaya devam edemeyeceğini" söyledi.

İlk olarak 9to5Google tarafından bildirildiği üzere Google ayrıca AR donanım ekibinin çoğunu işten çıkardı ve diğer OEM'lerle çalışacak.

Raporda ayrıca Google'ın artık Pixel, Fitbit ve Nest üzerinde çalışan ayrı ekipler yerine tek bir çekirdek donanım mühendisliği ekibine sahip olacağı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!