Google uzlaşı için yüz milyonlarca dolar ödeyecek!

Google hissedarlarının veri güvenliği davasında uzlaşma için 350 milyon dolar ödeyecek.

Google uzlaşı için yüz milyonlarca dolar ödeyecek!
Google uzlaşı için yüz milyonlarca dolar ödeyecek!
GİRİŞ 07.02.2024 12:51 GÜNCELLEME 07.02.2024 12:51

Google, şu anda kapatılmış olan Google+ sosyal medya sitesindeki bir güvenlik açığıyla ilgili olarak hissedarlarının açtığı bir davada uzlaşma sağlamak için 350 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Bir yıldan uzun süren arabuluculuk çalışmalarının ardından San Francisco federal mahkemesine pazartesi günü yapılan ön uzlaşma başvurusunu, ABD Bölge Yargıcı Trina Thompson’ın onaylaması gerekiyor.

Uzlaşmaya bağlanan iddialarda, Google'ın Google+ kullanıcılarının kişisel verilerini ifşa eden yaklaşık üç yıllık bir yazılım hatasını Mart 2018’den itibaren öğrendiği ancak sorunu aylarca saklarken, kamuoyunda veri güvenliğine bağlılığını vurgulamaya devam ettiği belirtiliyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü