ABD hükümetinden yapay zeka adımı: Artık bilgilendirmeleri gerekecek!

Yapay zeka modelleri üreten Open AI ve Google gibi şirketler, ABD yönetiminin yeni uygulamasına göre, bu modellerin güvenliğini kanıtlamak için yaptıkları testlerin sonuçlarını hükümete rapor etmek zorunda kalacaklar

ABD hükümetinden yapay zeka adımı: Artık bilgilendirmeleri gerekecek!
ABD hükümetinden yapay zeka adımı: Artık bilgilendirmeleri gerekecek!
GİRİŞ 30.01.2024 12:04 GÜNCELLEME 30.01.2024 12:04

OpenAI, Google ve diğer yapay zeka şirketleri, Savunma Üretim Yasası'ndan dolayı yapay zeka modellerinin geliştirilmesi konusunda ABD hükümetini bilgilendirmek zorunda kalacak.

Wired'ın haberine göre, ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo'nun Savunma Üretim Yasası'nı yapay zeka geliştirici şirketlerin sonuçları ve güvenlik verilerini hükümetle paylaşmaları için getirdiklerini açıkladı.

Yeni kurallarla birlikte yapay zeka geliştiren şirketlerin federal hükümeti bilgilendirmesi ve güvenlik testlerrinin sonuçarını paylaşması gerekecek.

Ayrıca ChatGPT-4'ün hükümet gözetimi gerektiren bilgi işlem gücüne sahip olduğu belirtildi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...