Google durmuyor: İşten çıkarmalar devam edecek!

Google CEO'su Sundar Pichai çalışanlarına bu yıl içinde yeni işten çıkarmalar yapılacağını açıkladı. Pichai, kapsamlı bir işten çıkarma olmayacağını kaydetti.

Google durmuyor: İşten çıkarmalar devam edecek!
Google durmuyor: İşten çıkarmalar devam edecek!
GİRİŞ 18.01.2024 10:36 GÜNCELLEME 18.01.2024 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Google'da işten çıkarmalar devam edecek.

Google CEO'su Sundar Pichai çalışanlarına bu yıl yeni işten çıkarmalar yapılacağını söyledi.

Şirketler iş yükünü hafifletmek için yapay zeka ve otomasyon teknolojilerini kullanmaya başlarken, Pichai'nin açıklanması işten çıkarmaların bu yıl devam edeceğine dair işaretleri kuvvetlendiriyor.

The Verge'de yer alan ve şirket içi nota dayandırılan habere göre Pichai "İşten çıkarmalar geçen yıl yapılanlar kadar kapsamlı olmayacak ve her ekibi etkilemeyecek" dedi.

Google temsilcisi Reuters'a yaptığı açıklamada çalışanlara email gönderildiğini doğruladı ancak notun içeriğine dair daha fazla ayrıntı vermedi.

Google geçen hafta Sesli Asistan birimleri ve Pixel, Nest ve Fitbit gibi ürünlerden sorumlu donanım ekiplerinin yanı sıra reklam satışları ve artırılmış gerçeklik ekipleri de dahil olmak üzere çeşitli bölümlerdeki çalışanları işten çıkaracağını açıklamıştı.

Google'ın Ocak 2023'te yaptığı açıklamada 12 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • deli dumrul 3 ay önce Şikayet Et
    bence çalışanlar google çökertsin artık yapay zeka insanları işsiz bırakacak. yazılımlarda bir açık kapı bıraksınlar çıkınca ordan girip çökertsinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu