Ülkede hazırlıklar başladı! ANKA-S'e hayran kaldılar: Alışılmış sistemlerden çok farklı!

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız hava aracı ANKA-S'nin, Kazakistan ordusu filosuna dahil edilmesi için askeri denemelerine başlandı.

GİRİŞ 26.12.2023 08:34 GÜNCELLEME 26.12.2023 08:42
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kazakistan Savunma Bakanlığı, Kazak askerlerin ANKA-S'yi test etme sürecine ilişkin görüntü paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabul testi aşamalarından başarıyla geçen Türk insansız hava aracı ANKA-S'nin askeri denemelerine başlandı.

İHA Muharebe Kullanımı Eğitim Merkezi Başkanı Şokan Musabekov, ANKA-S'nin ilk kez Kazak askeri personelinin kontrolünde uçuşlarının yapıldığını bildirdi.

"TESTLERİ GEÇMESİ HALİNDE FİLOYA DAHİL EDİLECEK"

Musabekov, askeri testin başarıyla tamamlanması halinde ANKA-S'nin Kazakistan Hava Savunma Kuvvetlerinin filosuna dahil edileceğini kaydetti.

Kanat açıklığı 18 metreye kadar ulaşan ANKA-S'nin uçuş hızının 120 ile 270 kilometre arasında değiştiğini belirten Musabekov, aynı zamanda aracın gökyüzünde 27 saate kadar kesintisiz görev yapabildiğini aktardı.

"ALIŞIK OLDUĞUMUZ SİSTEMLERDEN FARKLI HAREKET EDİYOR"

Binbaşı Nikolay Kirillov da ANKA-S'nin daha önce kullandıkları sistemlere benzemediğini dile getirerek "ANKA-S İHA'sı alışık olduğumuz sistemlerden farklı hareket ediyor. Türk uzmanların teknik desteğiyle bu sistemin kontrolünü hızla elimize alacağımızı düşünüyorum." dedi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Bir Akıncı 4 ay önce Şikayet Et
    Allah cc birlik ve beraberliğimizi daim etsin
    Cevapla
  • deniz 4 ay önce Şikayet Et
    kardeşlerimize hayırlı olsun
    Cevapla
  • antılaıkbükücü 4 ay önce Şikayet Et
    hele kazağa bak hele sanki önceden e kullanıyoduda biz kullandığımız araçlar bunlar beğenmiyosanız sizgidin abd itsrailden alın on katıyla kazık girmeye alışkınsınız sanırım
    Cevapla
  • asker 4 ay önce Şikayet Et
    bayraktarın abisi
    Cevapla
  • rus kazak 4 ay önce Şikayet Et
    "binbaşı Nikolay Kirillov" adam rus mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak