İsrail, İranlı üst düzey ismi öldürdü! Tahran'dan tehdit gibi açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey üyesi Seyyid Razi Musavi’nin, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlenen İsrail hava saldırısında öldüğü açıklandı.

İsrail, İranlı üst düzey ismi öldürdü! Tahran'dan tehdit gibi açıklama
İsrail, İranlı üst düzey ismi öldürdü! Tahran'dan tehdit gibi açıklama
GİRİŞ 26.12.2023 10:01 GÜNCELLEME 26.12.2023 10:02
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Birkaç saat önce Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki askeri danışmanlarından Tuğgeneral Seyyid Razi Musavi, çocuk katili siyonist rejimi tarafından Şam'a düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Aynı zamanda o, General Kasım Süleymani'nin yakın arkadaşlarından biriydi ve Suriye'deki direniş cephesine destek vermekten sorumluydu. Barbar siyonist rejim bu suçun bedelini şüphesiz ödeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise, Musavi için yayınladığı taziye mesajında, İsrail'i tehdit ederek, "Siyonistler bu suçun bedelini mutlaka ödeyecek." dedi.

Seyyid Razi Musavi ile Kasım Süleymani yakın arkadaştı.

İSRAİL TETİKTE

İsrail, alışılagelmiş tutumunu benimseyerek suçlamalar hakkında doğrudan yorum yapmayı reddetti ancak İsrailli yetkililer, İran'ın misilleme ihtimaline hazırlıklı olduklarını belirttiler.

ABD'li New York Times gazetesine konuşan bir askeri yetkili, hem İran hem de Hizbullah'ın İsrail'i suçlamasıyla İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yüksek alarma geçirildiğini söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Efsun 3 ay önce Şikayet Et
    İran gibi boş yapan bir devlet dünyada görülmemiştir
    Cevapla
  • Hataylı 3 ay önce Şikayet Et
    İran her zaman yaptığını yapıyor. Sadece konuşuyor. İsrail ise önemli adamlarını tek tek sarı torbaya koyuyor. Tehdit edeceğine Saddam gibi füzelerini Telaviv'e gönder. O zaman senin gerçekten kükrediğine inanalım.
    Cevapla
  • Timur 3 ay önce Şikayet Et
    İran İsrail iki müttefiktir ikiside islam düşmanı danışıklı dövüş .
    Cevapla
  • Vatan 3 ay önce Şikayet Et
    He he
    Cevapla
  • Afk 3 ay önce Şikayet Et
    İran İsraile havlamaktan başka birşey yapmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Torbacılıktan çete liderliğine: Son sinyal Şile'den - 17 Mayıs 2024 gazete manşetleri
Rusya'dan, İngiltere'ye nota! Hepsi sınır dışı edildi