Türkiye'nin İsveç kararı sonrası, ABD'den İsveç ve F-16 açıklaması!

ABD yönetimi, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin TBMM Dış İlişkiler Komisyondan geçmesini memnuniyetle karşıladığını ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olan açık desteğinin sürdüğünü bildirdi.

GİRİŞ 26.12.2023 21:58 GÜNCELLEME 27.12.2023 10:41
Bu Habere 304 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin sorusuna yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin attığı son adımı büyük memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

"BAŞKAN BİDEN'IN TÜRKİYE'YE AÇIK DESTEĞİ SÜRMEKTEDİR"

Bakanlık açıklamasında, "Başkan Biden, uzun zamandır Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna verdiği açık desteği sürdürmektedir ki bu durum NATO'nun operasyon kabiliyetini geliştirecektir." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'NİN İSVEÇ KARARI ABD TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

TBMM Dış İlişkiler Komisyonunda İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin teklifin kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara'ya F-16 satışına ilişkin Kongreye resmi bildirim yapılıncaya kadar bu tür dış silah satım süreçlerine ilişkin açıklama veya yorum yapamayacaklarını da belirtti.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MECLİS KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edildi. Dışişleri Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin Komisyonu bilgilendirdi, milletvekilleri de kanun teklifi üzerinde görüşlerini dile getirdi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 304
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Terörist ABD ye güvenmemek lazım
    Cevapla
  • Seydo 4 ay önce Şikayet Et
    Aslında imza atilmasaydi
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Abd bizim istelerimize evet demezken bizim partiler neden onların isteklerine evet diyor helal olsun iyi partiye
    Cevapla
  • Ahmet Çetin 4 ay önce Şikayet Et
    Yadirgama bizimde bir planımız var ülke yönetimi biraz sabır
    Cevapla
  • Kadir 4 ay önce Şikayet Et
    hiç iyi olmadı
    Cevapla
  • Hilmi YAZICI 4 ay önce Şikayet Et
    İsveç'in NATO'ya uyeliği Mecliste beklesin. Önce İsveç PKK'ya desteği resmen bıraktığını açıklasın, Kur 'an yakanları cezalandırsın. İkincisi, Amerika uçaklarımızı versin. Uçaklar önce bir gelsin. PKK'ya ayırdığı bütçeyi silsin. Düşmanımıza silâh göndermesin. Bunlardan sonra onaylarız. İşlerine gelirse. Adamlar hala yuvarlak konuşuyor, bizimle kafa buluyor. Son kozu harcamayalım.
    Cevapla
  • Ahmet Çetin 4 ay önce Şikayet Et
    ABD silah veriyor doğrudur PKK YPG bunları ABD Kendi Yok edecek merak etmeyin her kezin bir pilani var biz oyun bozucuyuz santranc gibi düşünün ülke yönetimi çıkarlar has ben partizan değilim ama iyi bir takipçi ve vatan severrrr bir arkadaşınızın Türkiye vatandaşım biraz sabır sadece iki üç sene lazım bize bir savaşa girmeden ondan sonra kim gelirse gelsin gücün kimde olduğu nu görürüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi