İranlı komutanın sözlerine Hamas'tan tepki!

Hamas, İran Devrim Muhafızları Ordusu sözcüsünün, '7 Ekim'deki Aksa Tufanı'nın İranlı general Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğu' yönündeki açıklamasını reddetti.

İranlı komutanın sözlerine Hamas'tan tepki!
İranlı komutanın sözlerine Hamas'tan tepki!
GİRİŞ 28.12.2023 14:13 GÜNCELLEME 28.12.2023 14:13
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" adı verilen saldırıların Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna dair iddiasına yanıt verdi.

Açıklamada, "Hamas, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in, Aksa Tufanı operasyonu ve gerekçelerine ilişkin yaptığı açıklamaların geçerliliğini reddediyor." ifadelerine yer verildi.

Aksa Tufanı'nın gerekçelerinin ve nedenlerinin daha önce defalarca vurgulandığı ve bunların başında Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditlerin geldiği belirtilen açıklamada, "Bununla birlikte Filistin direnişinin tüm eylemlerinin Siyonist işgale ve onun halkımıza ve kutsal mekanlarımıza karşı devam eden saldırganlığına tepki olarak gerçekleştiğini teyit ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İRANLI KOMUTANIN AÇIKLAMASI

İranlı yetkililer, daha önce Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" adlı saldırılarla ilgilerinin olmadığını açıklamıştı.

Bu açıklamalara rağmen bugün Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Şerif, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, "Aksa Tufanı, Siyonistler ve ABD eliyle gerçekleşen Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biriydi ve bu intikamlar devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında ABD saldırısında öldürülmüştü. İranlı yetkililer, bu suikastın intikamını alacaklarını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Cizreli 4 ay önce Şikayet Et
    İran sen tam bir şeytansın ,münafıksın İslam düşmanısın hamasın mücadelesini küçük gösterip ehli sünnete karşı muhalif göstermek için konuşuyorsun .
    Cevapla
  • sa 1201 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH C.C HAMASLI Kardeşlerimize yadım etsin. Şehid olan tüm kardeşimize Ceneti Nasıp etsin,Yaralı kardeşimize acil şifalar Nasıp etsin ISLAM ÜMMETINE KUR-AN VE SÜNNET Şuuruyla uyanmayı Nasıp etsin.
    Cevapla
  • Afk 4 ay önce Şikayet Et
    İran = yalan,takibe, fetö
    Cevapla
  • Misafir 12 4 ay önce Şikayet Et
    BANA kanunu (yönetimi) İSLAM (ŞERİAT ) olan ülke söyleye bilirmisiniz. Hangi İSLAMDAN bahsediyoruz......
    Cevapla
  • büsrali 4 ay önce Şikayet Et
    İran islam'ın içine sokulmuş sapkın şii mezhebine bağlıdır ve aşırı derecede Sünni düşmanıdır.kendi sapkın ideolojilerini tüm ortadoğuya yaymak için israil,abd,ingiltere ve fransa ile gizli işbirliği yapmaktan asla çekinmez,tarihlerinde hiçbir zaman hristiyan bir devletle ve israil ile savaşmışlığı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...