WSJ raporu: Gazze savaşında modern tarihin en büyük yıkımı yaşanıyor
American Wall Street Journal, Gazze'deki savaşın "modern tarihteki en yıkıcı savaşla karşılaştırılabilecek ölçekte bir yıkıma yol açtığını" belirtti.
ABD Başkanı Joe Biden Kongre'den onay almadan İsrail'e silah yığmaya devam ederken American Wall Street Journal, Gazze'deki savaşın "modern tarihteki en yıkıcı savaşla karşılaştırılabilecek ölçekte bir yıkıma yol açtığını" bildirdi.
Biden dün "acil durum" gerekçesiyle, Kongre üyelerinin onayını almadan ikinci kez, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail'e silah satma kararı aldı.
Skandalın üzerinden henüz saatler geçmişken Amerikan gazetesi Wall Street Journal Gazze'deki yıkıma ilişkin bir rapor yayınladı.
Cumartesi günü yayınlanan bir raporda, İsrail'in Aralık ayı ortasına kadar kuşatma altındaki bölgeye 29.000 bomba, mühimmat ve mermi atarak Gazze'deki evlerin yaklaşık yüzde 70'ini tahrip ettiği veya zarar verdiği doğrulandı.
İsrail, saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 8 bin 800 çocuk ve 6 bin 300 Filistinli kadını öldürdü.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda evler, kamu tesisleri, okullar ve hastaneler gibi sivillere yönelik yerleri hedef almaya devam ediyor.
53 BİN TONDAN FAZLA PATLAYICI KULLANILDI
Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, havadan, karadan ve denizden Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, bu saldırılarında 53 bin tondan fazla patlayıcı kullandı.

İsrail saldırıları nedeniyle harabeye dönen Gazze Şeridi'nde 55 bin konut tamamen, 258 bin konut kısmen yıkıldı.


-
KONYA 2 yıl önce Şikayet EtBiraz daha gayret ederseniz gel kalan yüzde otuzunu da yıkabileceksiniz. Tıpkı Halep gibi tıpkı daha önce yıktığınız şehirler gibi. Maksat demokrasi gelsin yıkık şehirlere. Gazzeye de demokrasi getirir bu yıkımBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet EtZalim terörist işkalci siyonist İsrail abd cehennemin odunları lanetlilerBeğen Toplam 3 beğeni
-
İzmirli 2 yıl önce Şikayet EtAndım var: israil ve amerika'ya öyle bir bedel ödeteceğim ki zamanı gelince tüm dünya görecek ve de yıllarca konuşacak! Kısasa kısas!Beğen Toplam 1 beğeni
-
mete 2 yıl önce Şikayet Etartık hiç kimse hiç bir yerde güvende olamaz. çünkü değer olarak bir şey kalmadı dünyada.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Adnan 2 yıl önce Şikayet EtEy zülüm o kadar, arttınki.ey adalet hiç bir zaman bu kadar düşmemiştin ayaklar, altına. Ey kıyamet saati keşke hiç olmadığı kadar yakın olsa, idin mal servet biriktirip faizcilik tefeclik yeryüzünde ilke olmuş herkes, Karun gibi Zalim katil hırsız Yahudi ve, abd si yeryüzünün hakimi olmuş. Böyle yaşamaktansa, keşke yok olsa, idimBeğen Toplam 4 beğeni