Kuzey Kore "Savaş halindeyiz" diyerek duyurdu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 2024'te 3 "casus uydu" daha fırlatacaklarını duyurarak Güney Kore ile ilişkililerini "savaş halindeki iki düşman ülke" şeklinde nitelendirdi.

Kuzey Kore "Savaş halindeyiz" diyerek duyurdu
Kuzey Kore "Savaş halindeyiz" diyerek duyurdu
GİRİŞ 31.12.2023 11:56 GÜNCELLEME 31.12.2023 12:03
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 2024'te 3 "casus uydu" daha fırlatacaklarını duyurarak Güney Kore ile ilişkililerini "savaş halindeki iki düşman ülke" şeklinde nitelendirdi.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kim, iktidardaki Kore İşçi Partisinin genel kurul toplantısının son gününde ülkesinin gelecek yıl hedeflerini açıkladı.

3 UYDU DAHA FIRLATACAK

Kim, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez "casus uydunun" başarıyla fırlatılmasının ardından 2024'te 3 uydunun daha fırlatılacağını bildirdi.

Ülkesinin olası nükleer bir krize daha hızlı yanıt verilebilmesi için nükleer sektör dahil daha birçok alanda gelişilmesi gerektiğini belirten Kim, "Güney Kore'nin kontrol altına alınması" ihtimaline de hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.

Kim, Güney Kore ile ilişkileri hakkında da Seul'ün Kuzey Kore'yi "düşman" ilan ettiğini kaydederek iki ülkenin birleşmesinin "mümkün olmadığını" vurguladı.

SAVAŞ HALİNDE İKİ DÜŞMAN ÜLKE

İki ülke arasındaki ilişkilerde "köklü değişiklik" çağrısında bulunan Kim, Güney Kore ve Kuzey Kore'nin "savaş halindeki iki düşman ülke" haline geldiğine dikkati çekti.

Kim, Güney Kore'yi artık birleşme ya da uzlaşma konusunda muhatap olarak görmeyeceklerini söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim ayrıca, 2024'te ABD'ye karşı "saldırgan" tutum sergileyeceklerine dikkati çekerek "ABD ve Güney Kore bizimle çatışmaya girerse nükleer caydırıcılığımızla onlara karşı kritik eylemde bulunmaktan çekinmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Kuzey Kore, 21 Kasım'da Güney Kore'ye doğru "casus uydu" taşıyan bir roket fırlatmıştı.

Bunun ardından Güney Kore, 22 Kasım'da, Kuzey Kore ile 2018'de imzaladığı ve bölgedeki askeri gerilimi azaltmayı amaçlayan anlaşmanın bazı hükümlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Kuzey Kore de 23 Kasım'da söz konusu anlaşmayı feshettiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 51
  • F.kapi 3 ay önce Şikayet Et
    Yahu anlayin artik bu adamda abd nin cikarlarina calisiyor abd bununla japonya ve guneykore ye sopa gosterip dizginleri altinda tutuyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yap Bi delilik
    Cevapla
  • Dadaş 3 ay önce Şikayet Et
    Tombik abd ye atom bombası arsan çok seviniriz
    Cevapla
  • Almanya 3 ay önce Şikayet Et
    Bu zibidiler çivi dahi çakamazlar.. abd ile birlikte çok iyi çalışıyorlar füzeler orada deneniyor. Bunlarda akıl olsa birlik olurlar Asya'da bunlarida abd parayla satmış birbirlerine.
    Cevapla
  • alparslan 3 ay önce Şikayet Et
    cok havlayan köpek isirmazmis iran gibi hava dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'