Pentagon duyurdu: Haşdi Şabi lideri öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak'ın başkenti Bağdat'ta, İran'a yakın Haşdi Şabi'ye bağlı Şii milis gücü Nuceba Hareketi liderlerinden Ebu Takva es-Saidi'nin, tehdit olarak görüldüğü için hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 05.01.2024 06:33 GÜNCELLEME 05.01.2024 09:24
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Ebu Takva es-Saidi'nin, bölgedeki ABD askeri personeline yönelik saldırıları aktif şekilde planlayıp yönettiğini savundu.

Ryder, es-Saidi'nin, Irak ve Suriye'deki ABD askerlerinin güvenliği için tehdit olarak görüldüğünü belirterek, ilgili ABD hava saldırısında yardımcılarından birisinin daha öldürüldüğünü bildirdi.

Saldırının detayları ve öncesinde Irak hükümetinin bilgilendirilip bilgilendirilmediği konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Ryder, "Her zaman meşru müdafaa hakkımızı saklı tutarız ve personelimizi korumak için gerekli tedbirleri alırız." ifadesini kullandı.

"Haşdi Şabi Bağdat Kuşağı" isimli kurumdan dün yapılan yazılı açıklamada da Komutan Yardımcısı Ebu Takva es-Saidi'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürüldüğü duyurulmuştu.

Yerel medyada çıkan haberlerde de Bağdat'ta Haşdi Şabi Lojistik Dairesinin hava saldırısına maruz kaldığı ve yaralılar olduğu kaydedilmişti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Askeri Sözcüsü General Yahya Resul de konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan tarafından verilen resmi izinle çalışan Haşdi Sabi'ye yönelik saldırının "gerekçesi olmadığını" belirtmişti.

Resul, saldırıyı "adeta bir terör eylemi" şeklinde nitelendirerek, bu olayın, Irak Silahlı Kuvvetleri ile saldırıdan sorumlu tuttukları ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri arasındaki tüm anlaşmaları baltaladığını kaydetmişti.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • osmanoğlu2023 3 ay önce Şikayet Et
    katil abd... işi gücü öldürmek ! ve sömürmek!
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki tüm terör örğütlerinin kurucusu bu terörüstleri en çok maddi manevi destekliyen Ülke abd nin pentagonu ingilizinyahudi mossatıdır bunlar
    Cevapla
  • çağrıbey 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika İsrail ve batı İranı bu şekil de kurdu ve böyle kalmasını istiyor biliyorki İran dağılırsa Türkiye ile birleşecek tebriz başkentli bir devlet doğacak en büyük korkuları bu
    Cevapla
  • vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    bi cacık yiyemezssiniz tırrıklar abd nin ve israilin kucağında olmak size keyf veriyor palavradan efeliğe devam kuru gürültücüler sizi efeliğiniz müslümöanlara ellerinizde gram yayudi kanı yok tamamı müslüman kanından sırılsıklamsınız
    Cevapla
  • chpkk 3 ay önce Şikayet Et
    demekki kullanma tarihi geçti Abd , sırlarını ifşa etmemek için kullandı işini bitirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nihal Candan: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız?
Denizlerdeki popülasyona katkı için 5 bin deniz patlıcanı üretildi