Saldırıyı DEAŞ üstlendi! İran 2 ülkeyi işaret etti! İntikam bayrağı çekildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi başta olmak üzere üst düzey İranlı yetkililer, bombalı saldırıları üstlenen terör örgütü DEAŞ'ın ABD ve İsrail tarafından oluşturulduğunu ve yönetildiğini öne sürdü.

GİRİŞ 05.01.2024 14:21 GÜNCELLEME 05.01.2024 19:43
Bu Habere 292 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonuna göre Reisi, Kirman'da Süleymani'nin mezarı yakınlarındaki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze töreninde konuştu.

Saldırıları üstlenen terör örgütü DEAŞ'ın ABD ile İsrail tarafından oluşturulduğunu ve yönetildiğini ifade eden Reisi, şunları kaydetti:

"ABD, bölgede İslami görünüme sahip başka bir İsrail'in oluşumunu arıyordu. Şimdiki İsrail, Yahudi görünümü ve adıyla kurulmuştu fakat bölgede diğer İsrail'in de DEAŞ'ın 'İslam Halifeliği' adı altında kurulmasını planlıyorlardı."

İRAN'DAN İNTİKAM MESAJI

Söz konusu planların boşa çıkarıldığını savunan Reisi, "Bu hadisede de halkımıza güvence veriyorum. İntikam inisiyatifi silahlı kuvvetlerimizin elindedir, saldırıya karşılığın yeri ve zamanı silahlı kuvvetlerimiz tarafından belirlenecektir." dedi.

Törende konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami de terör örgütü DEAŞ'ı "ABD ve İsrail'in paralı askerleri" olarak niteledi.

Selami, DEAŞ'a hitaben, "Sizi nerede olursanız olun bulacağız." ifadelerini kullandı.

İNTİKAM BAYRAĞI ÇEKİLDİ

İran’ın Kirman kentindeki terör saldırısının ardından Kum kentindeki Cemkeran Camisinin kubbesine intikam anlamına gelen "kırmızı bayrak" çekildiği aktarıldı.

Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümü nedeniyle caminin kubbesine siyah bayrak çekilmişti. Yas anlamına gelen siyah bayrağın kubbeden indirilmesi bekleniyordu. Ancak, Kirman’daki terör saldırısında çok sayıda İranlının ölmesinin ardından kubbeye kırmızı bayrak çekildi.

Üzerinde Arap alfabesiyle beyaz renkle “Hüseyin’in intikamı” yazan kırmızı bayrak, ülkede “intikam bayrağı” olarak biliniyor.


BOMBALI TERÖR SALDIRILARI

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla 3 Ocak'ta düzenlenen anma töreninin yapıldığı Kirman'da kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

Son açıklamaya göre saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında olduğu 89 kişi hayatını kaybetmiş, 284 kişi yaralanmıştı.

İranlı yetkililer patlamaların canlı bomba saldırıları sonucu gerçekleştiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

Saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 292
  • Nuri er 4 ay önce Şikayet Et
    Süleyman Kasımıde nasıl intikam aldığını gördü. Yalandan kim ölmüş. ABD ile danışıklı dövüşüklü füze atmışlar
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Ey İran sen ancak masum sünnileri oldurmeyi bilirsin. Sayende Suriye ne halde
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ABD ve israili vur vurmazsan adam değilsin İran gorelim bakalım
    Cevapla
  • Alparslan 4 ay önce Şikayet Et
    Kim için ne yaptınız ki,bunun içinde yapasınız.Sizi ciddiye alan ahmak tır.Korkak maymunlar.
    Cevapla
  • HARUN TALAY 4 ay önce Şikayet Et
    Îran sadece havlar ,bitti!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele