Rakamlar ortaya çıktı! Çok sayıda İsrail askeri engelli kaldı

Kassam Tugayları tarafından Gazze'de hedef alınan 3 bin 400 İsrail askerinin engelli kaldığı ortaya çıktı. Savaş sonrası İsrail ordusundaki engelli asker sayısının 12 bini aşacağı öngörülüyor.

Rakamlar ortaya çıktı! Çok sayıda İsrail askeri engelli kaldı
Rakamlar ortaya çıktı! Çok sayıda İsrail askeri engelli kaldı
GİRİŞ 05.01.2024 17:08 GÜNCELLEME 05.01.2024 17:08
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25 bine yaklaştı. Savaş aralıksız devam ederken İsrail tarafı da ağır kayıplar veriyor. İsrail ordusu her ne kadar kayıplarını gizlemeye çalışsa da ortaya çıkan rakamlar, siyonist ordunun aldığı darbeleri gözler önüne seriyor.

3 BİN 400 ASKER ENGELLİ KALDI

Netanyahu hükümeti koltuğunu korumak ve ülke içinde kaybettiği desteğin isyana dönüşmemesi için Gazze'de verdiği kayıpları ve yaralı oranını eksik olarak açıklasa da İsrail medyasına sızan bilgilerle gerçekler ortaya dökülüyor. Tel Aviv yönetimi, Gazze'de öldürülen asker sayısını 509 olarak açıkladı.

Öte yandan İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin haberine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği soykırımda yaralanan çok sayıda İsrail askeri de engelli kaldı. 7 Ekim sonrası yaşanan savaşta Kassam Tugayları tarafından hedef alınan ve vurulan 3 bin 400 İsrail askeri engelli kaldı.

ENGELLİ ASKER SAYISI 12 BİNİ AŞACAK

Gazze'de alınan ağır darbelerle İsrail'deki toplam engelli asker sayısında da çok yüksek artışlar yaşanması öngörülüyor. Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin İsrail Savunma Bakanlığı tarafından edindiği bilgiye göre, 7 Ekim sonrası başlayan ve halen devam eden savaş sonrası, İsrail ordusunda engelli asker sayısının 12 bin 500'e ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 225
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Ölmesinler hem bu dünyada hemde öbür dünyada sürünsünsünler inşallah
    Cevapla
  • Asli 4 ay önce Şikayet Et
    Engelli beyinlere de ancak engelli vucud lazımdı..Allah sayılarını cogaltsin?Allahin azabı tez vakitte gelsin onlara
    Cevapla
  • Mıstık 4 ay önce Şikayet Et
    Katledilen çocuk kadın savunmasızların Hesabı ne olacak.
    Cevapla
  • Osmanlı cengaveri 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH (CC) Melek askerleri ile yardım ediyor... İsrailli askerlerde zaten görünmeyen düşman ile savaştıklarını, ve savaş alanına gitmek istemediklerini belirtiyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    rabbim sayılarını çoğaltsin zalim itrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi
Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve cevap bekleyen iki önemli soru