ABD rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor!

ABD'de bireysel silahlanma hakkını savunan Ulusal Silah Birliği (NRA) Başkanı Wayne LaPierre, hakkında açılan rüşvet davası nedeniyle duruşma öncesinde istifa etti.

ABD rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor!
ABD rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor!
GİRİŞ 06.01.2024 19:17 GÜNCELLEME 06.01.2024 20:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulusal Silah Birliğinden yapılan açıklamada, LaPierre'nin sağlık gerekçesiyle görevi bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, LaPierre'nin, hakkında açılan rüşvet davasına karşı mücadelesini sürdüreceği ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen LaPierre, "Başardığımız her şeyden gurur duyarak Ulusal Silah Birliğinden istifa ettiğimi duyuruyorum. Herkesin silah edinme hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim." ifadesini kullandı.

1991'den beri NRA'nın başkanlığını yürüten 74 yaşındaki LaPierre, özel jetle seyahatler, yat gezileri, Afrika safarileri ve benzeri faaliyetlerde "milyonlarca dolar rüşvet almakla" suçlanmış ve hakkında dava açılmıştı.

Davanın duruşması 8 Ocak'ta yapılacak.

Ülkedeki silahlı şiddetten dolayı video oyunlarını, medyayı ve siyasetçileri sorumlu tutan LaPierre, "Silahlı kötü bir adamı durduran tek şey, silahlı iyi bir adamdır." ifadesiyle silahlanma hakkını savunmuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • eski türk 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç olmasa istifa etmiş,bizde olursa sürülmedikçe koltuknu birakmazdi.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    rüşvet bizim de rahat dönüyor. ama görünmüyor.
    Cevapla
  • temel 3 ay önce Şikayet Et
    usa israil destek veren avrupa da ayni hepsinin cd kaset yada israil tuzak kurmus ne denir ise yapiyorlar gazete tv de ayni satilik yahudi køpekleri dolu usa ayni silah firmalari para verin birileri onlari savunur yeni savas icin caba verir sahte belge duzenler ustelik adamin ulkesinde nukler atom yapsa bu suc degil kenleri yapar iken sorun yok bize yada araplar yapacak dur der
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı