BM'den "Gazze'de bulaşıcı hastalık" açıklaması

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’nde ortalama 1 çadırda 15’ten fazla yerinden edilen Filistinlinin kaldığı ve bu durumun da bulaşıcı hastalıklara neden olduğu duyuruldu.

GİRİŞ 09.01.2024 20:19 GÜNCELLEME 09.01.2024 21:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze’deki yerinden edilmiş insanların durumuna ilişkin açıklama yayınladı.

BİR ÇADIRDA 15'TEN FAZLA KİŞİ KALIYOR

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi’nde çadır ve geçici barınaklar aşırı kalabalık ve bir çadırda 15’ten fazla kişi kalıyor.

Bu durum da insanları hijyenik olmayan koşullara ve bulaşıcı hastalıklara maruz bırakıyor. Yerlerinden edilen kişilerin kendi kendilerine kurdukları geçici barınaklar ise mevcut hava koşullarına dayanıksız malzemelerden inşa ediliyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki yerinden edilen kişilerle yapılan ankete göre, güneyde yeterli kalınacak yer bulunmaması nedeniyle dairelerin kiraları normal fiyatının yüzde 800 fazlasına kadar çıktı.

"280 BİN NÜFUSU OLAN REFAH, 1 MİLYON KİŞİDEN FAZLA İNSANI AĞIRLIYOR"

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), "Gazze'de 280 bin nüfusu olan Refah, şu anda 1 milyondan fazla yerinden edilmiş insanı ağırlıyor." açıklamasında bulunmuştu.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİMDEN SONRA

UNRWA, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle 1 milyon 900 bin kişinin yerinden edildiğini duyurmuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere, 23 bin 210 Filistinli öldürüldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

KAYNAK: TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Adil Düzen* 3 ay önce Şikayet Et
    Küresel ilaç sıkıntısı yaşanması bekleniyor.Türkiye tedbir alması gerekir hekimlerimiz bilinçli ve kontrollü bir şekilde ilaç reçetesi yazdırmalıdır.Kullanılmayan ve tarihi geçmemiş ilaçlarda değerlendirecek bir mekanizma oluşturulmalı
    Cevapla
  • Adil Düzen* 3 ay önce Şikayet Et
    Hükümetimiz niye vatandaştan kullanılmayan ilaç yada kullanma süresi dolmamış kullanılabilecek ilaçları tüm il ve ilçe sağlık toplum merkezlerinde toplayıp filistine göndermiyor?Sağlık toplum merkezleri bir hayra neden vesile olmuyor birçok gönüllü vatandaş buna destek olmak istiyor fakat yetkililer bu konuda pasif!!!
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Anca konusun BM hiç bı işe yaramıyon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...