Ekvador terör örgütlerine göz açtırmıyor

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, "Silahlı İç Çatışma Hali" ilan ettiklerini belirterek, "Çetelerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere talimat verdim." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 10.01.2024 11:54 GÜNCELLEME 10.01.2024 11:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador'da maskeli çete üyeleri Guayaquil'deki devlet televizyonuna baskın düzenledi. Televizyon kanalını basan kartel üyeleri, kanaldaki gazetecileri ve çalışanları rehin aldı. Olay sonrasında devlet olaya müdahil oldu. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa konu hakkında açıklama yaptı:

Sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında;

Türkçe açıklaması
İç Silahlı Çatışmayı ilan eden kararnameyi imzaladım. Aşağıdaki uluslararası organize suç gruplarını terör örgütleri ve saldırgan devlet dışı aktörler olarak tanımladım:

Águilas, ÁguilasKiller, Ak47, Caballeros Oscuros, ChoneKiller, Choneros, Covicheros, Cuartel de las Feas, Cubanos, Fatales, Gangster, Kater Piler, Lagartos, Latin Kings, Lobos, Los s.27, Los Tiburones, Mafia 18, Mafia Trébol, Patrones, R7, Tiguerones.

Grupları etkisiz hale getirmek için silahlı kuvvetlere askeri operasyon yapılması talimatını verdim.

Organize suç örgütlerinin isimlerini sırasıyla yazan Devlet Başkanı Noboa, bu örgütlerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere tam yetki verdi.

'HEDEFİMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİ'

Toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Ekvador Silahlı Kuvvetler Ortak Komutanlığı Başkanı Jaime Vela, terör örgütlerinin artık "meşru hedefleri" olduğunu ve bu gruplarla "kesinlikle" pazarlık yapılmayacağını duyurdu.

Suç örgütlerine "ciddi" darbe vurduklarını dile getiren Vela, "Ulus tarihinde kanlı ve benzeri görülmemiş saldırılar gerçekleştirdiler. Onların vahşi kötülükleri cezasız kalmayacak ve girişimleri boşa çıkartılacak." dedi.

'HER TERÖRİST ASKERİ HEDEFTİR'

Devlet Başkanı Noboa'nın 111 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendilerine "açık" bir misyon biçtiğini söyleyen Vela, "Bu andan itibaren her terörist askeri bir hedeftir. Geri adım atmayacağız ve müzakere etmeyeceğiz. Topraklarımızda gerçekleştirmek istedikleri istikrarsızlaştırma ve kaos eylemlerine güçlü bir karşılık vereceğiz." diye konuştu.

Vela, silahlı kuvvetler ve polis teşkilatının "müşterek" mücadelesiyle ülke genelinde güvenliği yeniden sağlayacakları sözünü halka verdi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • mete 3 ay önce Şikayet Et
    sen palazlanmalarına göz yum yada onlardan kork sesini çıkarma .sonra ülken ve sen rezil ol .sonra konuş . kimbilir mafyadan ne avantan vardı sesini çıkarmıyordun
    Cevapla
  • ADEMOGLU 3 ay önce Şikayet Et
    Tb 2 Teror yok etmede etkili ve tecrubeli,Turkiyeye buyrun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Darısı türkiyenin başına bizim içimizdeki teröristleri ne zaman temizleyeceğiz. Köklerini kurutmak istiyorsak önce meclisteki teröristlerden başlamak lazım.
    Cevapla
  • Vatan 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda Ekvador'un arizona kertenkeleleri...
    Cevapla
  • Vatan 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda Ekvador'un arizona kertenkeleleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı