Almanya greve gitti

Almanya’da makinistler grevde, tren seferleri yapılamıyor.

GİRİŞ 10.01.2024 17:28 GÜNCELLEME 10.01.2024 17:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demiryolları (DB) arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerinde sendika grev kararı aldı.

Almanya’da pazartesi günü çiftçilerin eylemlerinin ardından bu kez makinistler grev kararı aldı. Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demiryolları (DB) arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının ardından makinistler greve başladı.

Cuma gününe kadar grev yapacak makinistler bugün işbaşı yapmadı. Erken saatlerde başlayan grev nedeniyle yük ve yolcu seferleri pek çok noktada gerçekleştirilemedi. Berlin ve Köln’de seferlerde aksamalar yaşanıyor. Her gün binlerce kişinin kullandığı Köln merkez tren istasyonu boş kaldı.

Grev 12 Ocak cuma günü saat 18.00'e kadar devam edecek.

BAŞKENT'TEDE TREN İSTASYONLARI BOŞ

Makinistlerin grevinden en fazla etkilenen bölgelerden biri de başkent Berlin oldu. Berlin'de merkez tren istasyonu Hauptbahnhof'da peronlar boş kaldı. DB'nin çalıştırdığı şehir içi banliyö trenlerin (S-Bahn) de grevlere katılmasıyla şehir içi trafiğinde de kısmen aksaklıklar oldu.

İstasyonlarda yolcular alternatif ulaşım araçlarını kullanmaları konusunda uyarıldı. Berlin şehir içi taşımacılık şirketi BVG'ye bağlı olan metro, tramvay ve otobüs seferleri ise devam etti.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Adil Düzen* 3 ay önce Şikayet Et
    Küreselciler şimdide ilaç krizi ile insanları perişan edecekler elinde kullanmadığı kullanım tarihi sona ermemiş ilaçları hastane ve sağlık kuruluşuna teslim edecek bir mekanizma olusturulmalı
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    beter olun birbirinizden bulun inşallah daha beter olun
    Cevapla
  • Ali Çelik 3 ay önce Şikayet Et
    İsraile destek veren kim varsa hepsi PERİŞAN olacak inşallah... Ama BİZLER de boykotu asla durdurmayalım mesela bosch bir alman markası Mercedes bir alman markası almamaya özen gösterdikçe hiç ummadığımız kapılar açılacak inşallah....
    Cevapla
  • OFLİ 3 ay önce Şikayet Et
    Amiiiinnn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!