Terör örgütü BM’ye ait helikopteri ele geçirdi

Terör örgütü Eş-Şebab, Somali’de teknik arıza nedeniyle acil iniş yapan Birleşmiş Milletler’e (BM) ait helikopteri ele geçirerek, en az 6 kişiyi rehin alındı.

GİRİŞ 10.01.2024 21:33 GÜNCELLEME 10.01.2024 22:01
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Somali’de BM'ye ait helikopter, terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildi. Helikopterin teknik bir arıza nedeniyle Galgudud bölgesindeki Gadoon köyü yakınlarına acil iniş yaptığı ve helikopterde yolcu ve mürettebattan oluşan 9 kişinin bulunduğu açıklandı.

Başkent Mogadişu'daki bir BM yetkilisi ve Galgudud bölgesinden üst düzey yetkili Mohamed Abdi Adan, helikopterin terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildiğini doğruladı. BM yetkilisi, helikopterde bulunan 6 kişinin terör örgütü tarafından rehin alındığını, 2 kişinin ise kaçtığını belirterek, "Bir sonraki duyuruya kadar civardaki tüm BM uçuşları geçici olarak durduruldu" dedi.

Somali ordusundan Binbaşı Hassan Ali yaptığı açıklamada, helikopterin Beledweyne şehrinden havalandıktan kısa bir süre sonra arızayla karşılaştığını belirterek, "Helikopterde 2 Somalili ve birkaç yabancı vardı. Ayrıca tıbbi malzeme de taşıyordu ve Galgudud bölgesinden yaralı askerleri taşıması gerekiyordu" dedi.

Somali hükümeti ve BM henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Gerçekçi 3 ay önce Şikayet Et
    Bilinçli olmasın.
    Cevapla
  • Samet 3 ay önce Şikayet Et
    Aşşağlik devletler siyasi ayrılıkcilari kendi devletlerine karşı silahlandiriyo sonrada o ayrılıkcilari kullanarak plandaki devleti ortadan ortadan kaldırıyor
    Cevapla
  • Zeki Çelik 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyada değil, uzayda abdden başka terörist, ve terör destekçisi bir ülke daha gösterin?
    Cevapla
  • XL dede 3 ay önce Şikayet Et
    İngiltere itrail Fransa
    Cevapla
  • Türkeşci 3 ay önce Şikayet Et
    Ele geçirmedi kendileri verdilet köpek soylarına
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    ab ve abd orta doğuda huzur olsun istemiyor ama bumerang kendine döner. Terörle afrikayı karıştıran fitne tohumları elbet onlarıda vurur, rüzgar eken fırtına biçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!