İran, Aliağa'ya petrol taşıyan gemiye el koydu

İran, Irak'tan İzmir Aliağa'ya doğru yola çıkan "St. Nicholas" adlı gemiye el koydu. Gemide; 1'i Yunan, 18'i Filipinli 19 kişinin bulunduğu aktarılırken, gemiye silahlı baskın yapıldığı ifade edildi.

İran, Aliağa'ya petrol taşıyan gemiye el koydu
İran, Aliağa'ya petrol taşıyan gemiye el koydu
GİRİŞ 11.01.2024 13:48 GÜNCELLEME 11.01.2024 16:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları kurumu ve İngiliz deniz güvenliği şirketi Ambrey tarafından yapılan açıklamalarda, Irak'ın Basra Limanı'ndan İzmir'e petrol taşıyan Marshall Adaları bandıralı "St. Nicholas" adlı tankere Umman'ın Sahar kenti açıklarındayken silahlı, askeri kıyafetli ve maskeli şahıslar tarafından baskın gerçekleştirildiği belirtildi. Tankerin rotasını İran'ın Bandar-e-Jask limanına doğru değiştirdiği, takip sisteminin ise kapatıldığı aktarıldı.

Tankeri işleten Yunanistan merkezli Empire Navigation şirketinden yapılan açıklamada ise, 145 bin ton petrol taşıyan tankerle temasın kaybedildiği duyuruldu. Tankerde 18'i Filipin, 1'i Yunan olmak üzere 19 mürettebat bulunduğu belirtildi.

GEMİYE İRAN EL KOYDU

Bu sabah 06.30'dan beri bağlantı sağlanamayan gemiye, İran'ın el koyduğu belirtildi. Söz konusu bilgiyi, İran'ın Tasnim haber ajansı duyurdu. Ham petrol tankerinin, İran'ın Cask Limanı'na gittiği bildirildi. Haberde, "İran, İran yargısının aldığı bir karar uyarınca Umman sularında ABD ham petrol tankerine el koydu." denildi.

Daha önce "Süveyş Rajan" olarak adlı bir gemi yaptırıma tabii İran petrolünü taşıdığı için ceza almış ardından ABD tarafından tankere el koyulmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Asım 3 ay önce Şikayet Et
    Bu olayların içerisinde olanlar yine bir oyun peşinde ler yine Amerika nin çıkarları na hizmet ediyorlar yine Amerika yi oraya yerleştirmek için yapılıyor Kızıldeniz de olduğu gibi
    Cevapla
  • Muhsin 3 ay önce Şikayet Et
    Adamlar gemiye el koymamışlar,kendilerine ait olan ABD'nin gasp edip el koyduğu gemilerini geri almışlar.Helal olsun.
    Cevapla
  • Nebi 3 ay önce Şikayet Et
    Gemi ABD tarafından gasp edilen bir İran gemisiymis sonradan ismi değiştirilmiş adamlar kendi gemilerini geri aldılar sadece
    Cevapla
  • Vural çiçek 3 ay önce Şikayet Et
    Düzen diye bir şey yok artık kapkaç dünyası oldü bu nasil bir iş
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Bu koçlar neden Türk bandıralı bir gemiyle çalışmazlar da yunan bandıralı bir gemiyle çalışırlar. Yunanlılara para kazandırırlar. Bu koçlardan her şey beklenir. Şimdi de devleti iranla bozuşturmaya mı çalışıyorlar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı