ABD'li Bakan saldırı emrini hastaneden vermiş

Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulması emrini, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in tedavi gördüğü hastaneden verdiği belirtildi.

GİRİŞ 13.01.2024 20:03 GÜNCELLEME 13.01.2024 20:21
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulması kararını tedavi gördüğü hastanede verdiği bildirildi.

YEMEN'DE ORTAK SALDIRI

ABD ve İngiltere; Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef alan Yemen'deki Husilere dün saldırılar gerçekleştirmişti. Saldırılarda İran destekli Husilerin kontrolünde olan başkent Sana, Hudeyde, Saada, Zamar ve Taiz şehrindeki askeri noktalar hedef alınmış; 5 Husi mensubunun öldüğü, 6'sının da yaralandığı açıklanmıştı.

EMRİ, HASTANEDE TEDAVİ GÖREN SAVUNMA BAKANI VERMİŞ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu kararın ABD Savunma Bakanı Austin tarafından, tedavi gördüğü "Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesinden" verildiği kaydedildi. Prostat kanseri tedavisi gören Savunma Bakanı'nın ne zaman taburcu edileceği bilinmiyor.

ABD'DEN BİR SALDIRI DAHA

Öte yandan; ABD, Yemen'deki Husilere gece saatlerinde bir saldırı daha gerçekleştirdi. Husilere ait radar tesisine Tomahawk füzeleri kullanılarak saldırı düzenlendi.

"SALDIRI BU KEZ TEK TARAFLI GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

ABD'nin Yemen'e son saldırısının 20'den fazla ülkenin katıldığı ortak koalisyon olan Refah Muhafızı Operasyonu ile ilgisi olmadığı, saldırıyı tek taraflı gerçekleştirdiği kaydedildi. Husilere bağlı Al-Masirah kanalı ise ABD ve İngiltere'nin Yemen'in başkenti Sana'yı hedef aldığını aktardı.

KIZILDENİZ'DEKİ GERİLİM

Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef almaya başlamıştı. Kızıldeniz'deki gemileri İsrail'e doğru gitmemeleri konusunda uyaran Husiler, ticari gemilere füze ve dron saldırıları düzenlemiş, çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurmuştu. Washington yönetimi Aralık ayında Husilerin Kızıldeniz'de uluslararası gemilere yönelik artan saldırılarına karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adıyla çok uluslu bir koalisyon kurulduğunu duyurmuştu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Allah Teala hepinizin belasını versin inşallah
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Tipine bakarmısınız meymenet yok. Allahın nuru çekilmiş. Yarabbi bu zalimlere müslümanları ezdirme. Bize yardım et. İslama zafer ver.
    Cevapla
  • Yunus 3 ay önce Şikayet Et
    Hastaneden çıkışın olmaz inşallah,
    Cevapla
  • Ramazan 3 ay önce Şikayet Et
    Amin Yarabbi adl isminle onu bir daha sağ olarak hastaneden çıkarma.
    Cevapla
  • Hayvanlar 3 ay önce Şikayet Et
    Sen nasıl insansın biden sen kamala netenyahu tiplere bak cehennemlik zebani gibiler
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika birleşik devletlerinin canı cehenneme umarım biran önce parçalanır mahvolurlar. Allah'ım cc ne olur mazlumların Müslümanların intikamını Amerikalılardan al. Yaşasın cehennem zalim Amerikalılar için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı