MİT-TSK'nın peş peşe operasyonları sonrası ABD'den Türkiye sınırında sürpriz hamle iddiası

ABD'nin Suriye'de bulunan önemli karargahlarından biri olan Kamışlı'daki üssünden çekildiği iddia edildi. ABD yetkililerinden konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

GİRİŞ 16.01.2024 06:27 GÜNCELLEME 16.01.2024 09:27
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'nin askeri üslerine düzenlediği kalleş saldırıların ardından MİT ve TSK'nın bölgede peş peşe operasyonlar düzenlemesinin ardından ABD askerlerinin, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'ya bağlı Hamo köyündeki askeri üsden çekildiği iddia edildi.

Üs özellikle PKK/YPG için hayati önemdeydi.

TSK'NIN TERÖRİSTLERE KARŞI HAREKAT DÜZENLEYECEĞİ YORUMLARINI KUVVETLENDİRDİ

ABD'nin Türkiye sınırına çok yakın olan bu üssünden çekilmesi TSK'nın bölgeye bir harekat düzenleyeceğine dair yorumları kuvvetlendirdi.

ABD yetkilileri ise konuya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Abd yi de vurun bölgede kim varsa vurun korkmayın geri adım atacaklardır. Hatta hatayın burnundan bir kaç tane de israile salalyın.
    Cevapla
  • Alper 3 ay önce Şikayet Et
    Teröristlerin olduğu her yer meşru hedeftir ve terör tamamen bitene kadar öyle olmalıdır. Teröristler ile işbirliği yapanlar da her an geberebilirler
    Cevapla
  • Alper 3 ay önce Şikayet Et
    Teröristlerin olduğu her yer meşru hedeftir ve terör tamamen bitene kadar öyle olmalıdır. Teröristler ile işbirliği yapanlar da her an geberebilirler
    Cevapla
  • Güzel insan 3 ay önce Şikayet Et
    PYD ve YPG nin bulunduğu her yer meşru hedeftir PKK zaten bitti luğatta harf kalmadı yeni yeni isim değiştirerek bukalemun gibi kılıktan kılığa giriyorlar ama iş artık sözün bittiği yerde şanlı Türk askeri alayınızı gömecek az kaldı
    Cevapla
  • Saalih 3 ay önce Şikayet Et
    abd üsleri terör saldırıları sebebiyle MEŞRU HEDEFTİR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk