İran evini bombaladı: Ünlü Kürt iş adamı ve bebeği öldü

İran Devrim Muhafızları'nın, Erbil'e yönelik hava saldırısında evini hedef aldığı iş adamı Peshraw Dizaiy'le birlikte toplam 3 kişi hayatını kaybetti. Vefat edenler arasında, Dizaiy'in daha 1 yaşını doldurmamış "Jina" adlı bebeği de var.

GİRİŞ 16.01.2024 10:32 GÜNCELLEME 16.01.2024 17:05
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızaları Ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkent Erbil'i balistik füzelerle hedef aldı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) üyesi Hemn Hawrami, X hesabından yaptığı açıklamada, "Devrim Muhafızları'nın bu gece Erbil'de düzenlediği saldırıda sivil bir ev hedef alındı. Evin sahibi Peshraw Dizaiy (Peşrew Dizayi) ve ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti." dedi.

EV BOMBALANDI

Yerel kaynaklar, iş adamının evine 4 füzenin isabet ettiğini aktarırken, görgü tanıkları, evin İHA'larla da hedef alındığını söyledi.

İran, Irak'ta ABD üslerini vurdu! İran, Irak'ta ABD üslerini vurdu

Son dakika: İran'ın saldırıları sonrası IKBY'den sert açıklama!İran'ın saldırıları sonrası IKBY'den sert açıklama

Erbil merkezli medya organı Rudaw ise, Dizayi'nin evine düzenlenen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı. Rudaw'daki haberde, "Saldırıda evine 5 füze isabet eden Kürt iş adamı Peşrew Dizayi, 1 yaşını doldurmamış kızı Jina ve evinde misafir olan Bağdat nüfusunda kayıtlı Süryani asıllı Hristiyan iş adamı Kerem Mikhail hayatını kaybetti. Evdeki Peşrew Dizayi'nin eşi, kızı, oğlu ve 2 Filipinli çalışan yaralandı. Saldırıda evi hedef alınan iş adamı Paşrew Dizayi'nin oğlu bir kolunu kaybetti." denildi.

Peşrew Dizayi'nin vurulan evi

Peşrew Dizayi'nin vurulan evi

TÜRKİYE'DEN DE GEÇEN YOL PROJESİNE TALİP OLMUŞTU

Dizayi'nin, IKBY bölgesinde çok büyük yatırımlar yaptığı biliniyor. Dizayi, Eski IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin önemsediği "Empire World" adlı inşaat projesini Erbil'de hayata geçiren isim olarak dikkatleri çekmişti. Iraklı iş adamının sahibi olduğu "Falcon Group", inşaat, petrol, doğal gaz, teknoloji, tarım ve kozmetiğin yanı sıra güvenlik sektöründe de faaliyet yürütüyor. Dizayi'nin adı, Irak'ı Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nde de geçmişti. İş adamı, bu büyük projenin Irak ayağında rol almak istemişti. Bazı teyit edilmemiş iddialara göre ise Dizayi'nin şirketi İsrail'e petrol satıyordu. İran'ın bu sebepten ötürü hedef almış olabileceğini kaydedildi.

Kürt diplomat Muhsin Dizayi'nin yeğeni olan Peşrew Dizayi, IKBY Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sefin Dizayi'nin de (Safeen Dizayee) amcaoğlu aynı zamanda.

İRAN: TERÖR HEDEFLERİNİ VURDUK

IKBY Güvenlik Konseyi'nin yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzelerle saldırı gerçekleştirdiği ve saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.​​​​​​​

İran Devrim Muhafızları Ordusu ise, Erbil'deki saldırılara ilişkin, bölgedeki "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu" açıklamıştı.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve Peshraw Dizaiy

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 176
  • filistin 3 ay önce Şikayet Et
    İran,ın ne yapacağı meçhül,dür. iran orta doğunun gizli şeytanıdır unutmayın bunu aklınızdan,da çıkarmayın.iran abd.ini gizli sinsi köpeğıdirler yönetiçileri idarecileri bu hep böyle olmuştur.abd,ye her gün havlar havlar durur.irana arkanızı dönmeyin derim su uyur düşman uyumaz bu bizlerin ata sözlerimizdir. musluman dan başka kardeşimiz yoktur.musluman türk,dende başka kardeşimiz yokdur
    Cevapla
  • Hakan 3 ay önce Şikayet Et
    Vardır bir bildikleri. İhayla nokta atış boşuna vurmamislardir.
    Cevapla
  • Derzeit 3 ay önce Şikayet Et
    İran kuduz köpek gibi sadece Müslüman ülkelere saldırıyor fakat söz konusu Amerika ve Avrupa ve itrail olunca süt dökmüş kedi gibi oluyor yani Müslüman düşmanı gizli Siyonist bir rejim var.. böyle giderse Pakistan, Azerbaycan ve Türkiye İran'ı parcalamalidir ve hain rejimi yok etmelidirler...
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Günahsız bebek üzüldüm işadamı yanındaki hain İsrail’in yalakası işbirlikçisi İran ellerine sağlık. Bazen düşmanlar. Nir olunca yoksa İran bizim lehimize bir şey yapmaz
    Cevapla
  • KürdTürk kardeştr 3 ay önce Şikayet Et
    Ben kürdüm, İran ne zaman güzel bişi yapmış ki bunu rezilliği de üstüne yazdırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı