Terör gösterisine katılan oyuncunun sözleşmeleri iptal edildi

2021 yılında Başak Demirtaş'la görüşüp PKK'lı terörist kadınları öven "La Casa de Papel" oyuncusu Martinez'in, terör örgütü ETA mahkumlarına destek veren gösteriye katılması nedeniyle bazı şirketlerle yaptığı reklam sözleşmeleri feshedildi.

GİRİŞ 16.01.2024 16:33 GÜNCELLEME 16.01.2024 18:08
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İspanyol sinema ve dizi oyuncusu Itziar Ituno Martinez, "terör örgütü" olarak kabul edilen ETA'nın mahkumlarına destek vermek için yürümüştü.

13 Ocak'ta İspanya'nın Bilbao kentinde yapılan gösteriye katılan Martinez, ön sıralarda yer almış ve pankart taşımıştı.

MARTINEZ'İN BAZI REKLAM SÖZLEŞMELERİ İPTAL EDİLDİ

Bu gösterinin ardından BMW'nin Bask ve Navarra bölgelerindeki satış ofisleri BMW Lurauto, kısa süre önce Martinez'le yaptığı reklam sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, "BMW Lurauto olarak herhangi bir siyasi ideolojiye bağlı değiliz, dolayısıyla Lurauto imajının ideolojik içerikli herhangi bir eylemle ilişkilendirilmiş olmasından üzüntü duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İspanyol havayolu şirketi "Iberia" da Martinez'in yer aldığı reklam filmini sosyal medya hesaplarından sildi.

İspanyol oyuncuya destek verenler de oldu. Bazı hayranları ve ETA mahkumlarına yardım eden "Sare" adlı dernek, sosyal medya aracılığıyla Martinez'e destek mesajları gönderdi.

ETA'NIN KISA TARİHİ

1959 yılında kurulan, İspanya ve Fransa arasındaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden "Euskadi ta Askatasuna (ETA)", 1978 yılında da siyasete atılarak "Herri Batasuna" partisini kurdu. Çok sayıda saldırı gerçekleştiren ETA, 2011 yılında silah bırakma kararı almış, 2017 yılında ise tamamen silahsızlandığını duyurmuştu. ETA'nın yönetim kadrosunda yer alan çok sayıda isim, cezaevinde bulunuyor. 

DEMİRTAŞ'LA GÖRÜŞÜP PKK'LI TERÖRİST KADINLARI ÖVMÜŞTÜ

La Casa De Papel'in Lizbon'u, Başak Demirtaş'la buluşup kadın teröristleri övdüLa Casa De Papel'in Lizbon'u, Başak Demirtaş'la buluşup kadın teröristleri övdü

"La Casa De Papel" adlı dizide "Lizbon" karakterini canlandıran Itziar Ituno Martinez, tutuklu Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la 18 Ekim 2021 tarihinde bir araya gelmişti.

O dönem, PKK'nın yayın organı Yeni Yaşam'a da konuşan Martinez, Suriye'deki kadın teröristleri övmüştü:

"Kürt kadınlarının mücadelesi benim ülkemde hem bir ilham kaynağı olarak görülüyor hem de Kürt kadınlarına kahraman gözüyle bakılıyor. Kendilerini kurşunların önüne atan kişiler olarak bakılıyor. Tüylerimizi diken diken eden bir şey bu. Kürt kadınlarının mücadelesini de yakından takip ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 41
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Maymunlar filimi sinemalarda
    Cevapla
  • bayram 3 ay önce Şikayet Et
    elin gavuru bile töriristlere aman vermiyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    adamlar gerekeni yapıyor bizden olmadıkları halde biz meclise sokup maaş veriyor her gün evimizde hayranlıkla izliyoruz
    Cevapla
  • erbat 3 ay önce Şikayet Et
    darısı bizimkilere
    Cevapla
  • Oflu 3 ay önce Şikayet Et
    Darısı bizim terör sevicilerinin başına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor