Cengiz Han başkent ilan etmişti: Kent yeniden diriltilecek

Moğolistan hükümeti, Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk hükümdarı olan Cengiz Han'ın başkent olarak ilan ettiği Karakurum'un yerinde 500 bin nüfuslu yeni kentin inşasına karar verdi.

GİRİŞ 19.01.2024 09:20 GÜNCELLEME 19.01.2024 14:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 'akıllı şehir' konsepti temelinde inşa edilecek yeni kentten 50 kilometre uzaklıkta Cengiz Han'ın torunu olan Möngke Han'ın ismini taşıyacak uluslararası havalimanı da yapılacak.

Bu amaçla bölgede, 189,4 bin hektarlık alan kamulaştırılacak.

Moğolistan yönetimi, 2023'te Karakurum harabelerinin bulunduğu Harhorin kentinin 'yeni başkent' olarak ilan edilmesinin planlandığını, hükümet ve bakanlıkların aşama aşama yeni kente taşınacağını duyurmuştu.

Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, 2022'de Moğol İmparatorluğu'nun eski başkentinin onarılmasına ve bu bölgede 'ülkenin yeni gelişim merkezinin' oluşturulmasına yönelik kararname imzalamıştı.

CENGİZ HAN'IN ULAN BATUR'DAKİ DEV HEYKELİ

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Samsunlu55 3 ay önce Şikayet Et
    Bazilarimiz bilsekte bilmesekte onun soyundan geldigimizi unutmayalim lakin ben bu adami sevmiyorum sevmemde övmemde ama su bir gercek bugün ülke olarak yasanacak güzel yerlerden biri gün gelecek böyle yetler arayacagiz.
    Cevapla
  • ffff 3 ay önce Şikayet Et
    cengiz hanın torunu timür han boşuna katliam yapmamış az bile yapmış
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Hitler Cengiz denilen bu zalim kan içicinin yanında melek gibi kalır. Bu Yecücü Mecüc liderini övmek Hitlerin heykelinin dikip övünmekten beter.
    Cevapla
  • yallah söför 3 ay önce Şikayet Et
    cengiz han olmasaydi simdi dunyada 160 milyar insan olacakti. küresel isinma sebebiyle dünya da insan hayati kalmazdi. insanlik kendi sonunu hazirlarken cengiz han bir süre küresel sogumaya sebep olmuştu.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    CHP'nin heykel tutumu bunlardan geliyormuş iyi anlaşılır bunlar aralarında yiyecek ekmek yok heykel yaparlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı