AB'den Hamas yaptırım kararı: İki ülke daha İsrail için UCM'ye başvurdu

Avrupa Birliği'nin, Hamas'a yönelik olarak yeni yaptırım kararları aldığı öğrenildi. Öte yandan, Meksika ve Şili'nin de İsrail'in saldırılara devam ettiği Gazze için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne "savaş suçu" başvurusu yaptığı açıklandı.

GİRİŞ 20.01.2024 09:30 GÜNCELLEME 22.01.2024 05:59
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Gazze'de İsrail'e karşı direnen Hamas'a yönelik yaptırım paketini kabul etti.

Üst düzey AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Hamas'a finansman sağlanmasıyla bağlantılı 6 kişiye yaptırım uygulanacak.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "Sadece Hamas'a yönelik bir yaptırım rejimi başlatacağız. Yaptırım listesine 6 kişiyi aldık." dedi.

Yaptırım uygulanan bazı kişilerin isimleri şöyle:

"Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair, Nabil Chouman, Rida Ali Khamis, Musa Dudin Ahmad Al Duwaik."

İKİ ÜLKE UCM'YE BAŞVURDU

Meksika ve Şili'nin, İsrail'in saldırılara devam ettiği Gazze için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurduğu açıklandı.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, başvurunun "Gazze'de özellikle sivillere yönelik saldırıların son dönemlerde artmasından dolayı duyulan endişe üzerine" yapıldığını belirterek, Gazze'de sivillere karşı işlenen suçların soruşturulması için Şili ile birlikte UCM'ye talepte bulunulduğu vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca, iki devletli çözümün desteklendiği ve UCM'nin başlatacağı soruşturma neticesinde bölgedeki çatışmanın "barışçıl bir çözüme" ulaşabileceği kaydedildi.

Şili Dışişleri Bakanı Alberto van Klaveren de başkent Santiago'da düzenlediği basın toplantısında, "olası her türlü savaş suçunun soruşturulmasını desteklediklerini" söyledi.

KAYNAK: AA, REUTERS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 130
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Küffar bir.. Hepsi birbirinin arkasını topluyo.. Özellik le Terörist abd ve israilin..
    Cevapla
  • Şems 3 ay önce Şikayet Et
    Ey AB yerin dibine batasın inşaallah.
    Cevapla
  • Akıncı 3 ay önce Şikayet Et
    Şuna bak Türkiye dahil neden savaş suçu yapıldığı için mahkemeye verilmiyor bu müslüman ülkeler niye ses çıkarmıyor. Yazık çok yazık orda şehit olan her bebek hesab soracak müslümanlardan. Kendi düşüncem
    Cevapla
  • Muhammed 61 3 ay önce Şikayet Et
    Biz burdayız HAMAS için maaşlarımızı vermeye hazırız
    Cevapla
  • Selim 3 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri de İsraile karşı yaptırım kararı alsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit