İngiliz basını Putin'in savaş senaryolarını yazdı

İngiliz gazetesi Mail on Sunday, Rusya'nın 2044 yılına kadar Batı ülkelerine saldırı hazırlığında olduğunu ve savaşın olası senaryolarını ele aldı.

İngiliz basını Putin'in savaş senaryolarını yazdı
İngiliz basını Putin'in savaş senaryolarını yazdı
GİRİŞ 21.01.2024 16:19 GÜNCELLEME 21.01.2024 16:20
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

İngiliz gazetesi Mail on Sunday Rusya ve Avrupa'yı kapsayan savaş senaryolarını ele aldı.

Rusya’nın 2044 yılına kadar batı ülkelerine saldırı hazırlığında olduğu öne sürüldü. 

PUTİN SAVAŞ SENARYOLARI ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

Haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de olası senaryolar üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Gazeteye açıklamalarda bulunan uzmanlar, Rusya ile NATO arasında yaşanabilecek savaşın olası senaryolarını adım adım şöyle açıkladı…

SİBER SALDIRI AŞAMASI

Uzmanlar, büyük bir savaşın olacağına dikkat çekerek uluslararası çatışmanın büyük olasılıkla siber saldırıyla başlayacağını belirtti.

Teknolojinin gelişmesiyle dezenformasyon kampanyaları, propaganda kampanyaları ve diğer şiddet içermeyen baskı biçimleri de Rusya'nın kendi etki alanı altına almak istediği ülkelerde huzursuzluğu körüklemek için kullanılacak.

TÜRKİYE DE HEDEFTE

Hazırlanan grafikte birçok ülkenin altyapısının etkileneceğine dikkat çekildi.

Türkiye'nin de Rusya'nın siber saldırılarından etkilenebileceği gözler önüne serildi.

CİDDİ HASAR VERECEK

Siber saldırıların ülkeler tarafından kullanıldığına dikkat çeken savunma uzmanı Sam Cranny-Evans, "Siber saldırılar gerçek birer cephe haline geldi. Ruslar, Ukrayna'yla savaşta Viasat iletişim ağını ve diğer unsurları ortadan kaldırdı." dedi.

Emekli general Hodges, "Rusların çok büyük siber saldırılar gerçekleştirerek deniz ulaşımı, lojistik ve tedarik zincirinde çok ciddi hasarlar yaratabileceğini düşünüyorum."

Hodges ayrıca, Rusya'nın Avrupa'daki sivil hedeflere karşı yüzlerce uzun menzilli hassas füze kullanabileceğini de söyledi. Hodges, "Bunu Ukrayna'ya karşı yaptılar ve her gün işlenen bu savaş suçlarının yankıları konusunda hiçbir endişeleri olmadığı açık. Dolayısıyla, eğer NATO'ya saldırmaya karar vermişlerse, tüm ana limanlara, havaalanlarına ve ulaşım merkezlerine, ayrıca büyük askeri karargahlara, hava alanlarına ve bu tür şeylere füzeler ve uzun menzilli insansız hava araçları fırlatacaklardır. İşte bu yüzden Avrupa genelinde yeterli hava ve füze savunmasına sahip olmamızın önemini sık sık vurguluyorum şu anda buna sahip değiliz." dedi.

Uzmanlar Rusya'nın bir diğer planının da kara, deniz ve havadan olacağını öne sürdü.

KAPSAMLI İŞGAL OPERASYONU

Böylelikle daha kapsamlı bir işgal operasyonunun başlatabileceği iddia edildi.

Rusya'nın Polonya ve Litvanya arasında kalan Suwalki koridorundaki askeri gücünü artırabileceği iddia edilirken İran ve Çin'in de desteğinin alınabileceği belirtildi.

Havadan, karadan ve denizden işgal sürecinin başlamasının rakipleri daha kolay etkisiz hale getirebileceği de kaydedildi.

Suwalki bölgesinde çatışmaların başlamasının Avrupa ile Baltık ülkeleri arasındaki bağın da kopması anlamına gelebileceği ve bunun da NATO için çok ciddi sorunlar doğurabileceği iddia edildi.

Öte yandan Rusya'nın kutuptaki deniz rotasının kontrolünü de ele alarak buradaki geçişleri engelleyebileceği öne sürüldü.

Ayrıca Moskova'nın hayati öneme sahip fiber optik denizaltı kablolarını kesmek için denizaltılar veya denizaltılar konuşlandırabileceği belirtildi.

Bu da gelecekteki çatışmaların tırmandığı bir ortamda Batı'nın alt yapısında, lojistiğinde ve iletişiminde benzeri görülmemiş hasara ve kesintiye neden olabileceğine dikkat çekildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 70
  • ALLAH dostu 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH NURUNU tamamlayacaktır ALLAHIM ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM ALLAHIM YALVARIYORU
    Cevapla
  • 1071 vatan sevdası 3 ay önce Şikayet Et
    Ukranya Rusya savaşı Avrupa da silah bırakmadı ne kadar uzun sürerse Rusyanın yararına
    Cevapla
  • yazıcı 3 ay önce Şikayet Et
    İngiliz hinliği mutlaka bir oyun kurmuştur Sinsi ŞEYTAN BİR ÇİN ATASÖZÜ bir yerde kavga varsa oradan bir ingiliz geçmiştir mutlaka
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    insanoğlunun şeytanı İngiltere'ye bakın hele! kendisi yüzyıllardır dünyayı karıştırırken, ahlak abidesi edası ile Rusya'ya laf ediyor.
    Cevapla
  • CMLG. 3 ay önce Şikayet Et
    Uknayna yi kışkırtan Rusya' la savaştırın adına cinayet deyin ama diğer tarafta bir millet yok ediliyor sesiniz çıkmasın. İki yüzlü batı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Gazze adımı! Katar'da MİT ve Hamas arasında ateşkes görüşmesi
AVM'de korkunç yangın! Bin 348 dükkan küle döndü