Önce Reisi ardından Putin geliyor! Kritik zirveler Ankara'da

Daha önce iki defa Ankara'ya gelmesi ertelenen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 24 Ocak günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da görüşeceği öğrenildi.

GİRİŞ 22.01.2024 13:25 GÜNCELLEME 22.01.2024 14:32
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İran'ın Kirman kentinde yaşanan patlama sebebi ile daha önce ertelenen İbrahim Reisi'nin Ankara ziyareti 24 Ocak'ta gerçekleşecek. Türkiye – İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 8'inci toplantısının gerçekleşmesi beklenen görüşmede ticaret, ekonomi, kültür ve bilim gibi ayrı ayrı konularda yaklaşık 10 anlaşma yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Reisi ile görüştükten sonra ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ankara'da kabul edecek. 

TÜRKİYE – İRAN YÜKSEK DÜZEYLİ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ

Türkiye – İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi birinci toplantısı 9 Haziran 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmişti. Toplantıya, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani başkanlık etmişlerdi.

Toplantı bitiminde yayımlanan ortak bildiride iki ülkenin ilişkilerini uluslararası hukuk ve karşılıklı çıkarlara dayalı iyi komşuluk ilişkileri temelinde, ortak ilgi alanlarında güçlendirmeye hazır olduklarının altı çizilmişti. Ayrıca, iki ülkenin bölgelerindeki halkların refah düzeyini ileri taşıyacak ve bölgesel istikrarın geliştirilmesine katkıda bulunacak olan ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurguda bulundukları kaydedilmişti.

İbrahim Reisi'nin 24 Ocak'ta gerçekleştirmesi planlanan Ankara ziyareti ile birlikte, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 8'incisi düzenlenmiş olacak.

REİSİ'DEN SONRA PUTİN GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi programında İran lideri İbrahim Reisi'den sonra  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Gazze'de yaşanan sıkıntıların ve Rusya-Ukrayna savaşında yaşanan gelişmelerin görüşüleceği toplantıda Kızıldeniz'deki gelişmelerinde masaya yatırılacağı konuşuluyor.

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Morelli 3 ay önce Şikayet Et
    Bu iranla irakla suriyeyle sinirlari kapatin bak nasil yola gelirler terorde kalmaz inanin cozum budur sinirlari komple kapatin diz cokerler
    Cevapla
  • Hakkı An 3 ay önce Şikayet Et
    Putin:" sn Erdoğan hatırlarmısın 2017 de siz Rusya ve İran a yönelik şu içinde bulunduğumuz senaryoyu söylemiştiniz." Erdoğan:" Tevafuk" Putin:" İran için ikinci kısım öngörünüz başlıyor galiba, ne dersiniz." Erdoğan: "Taktiri ilahi, olmamasını isteriz ama onlar kendini KADİM görüyor"...
    Cevapla
  • SonDamla 3 ay önce Şikayet Et
    Desenize yine; bunların gelmesini ve Erdoğanla görüşmesini engellemek için, bu üç lideri ilgilendirecek sansasyonel bir terör saldırısı yada saldırıları olacak. Genelde hep böyle oluyorda.....
    Cevapla
  • ALLAH dostu 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH MUTLAK GALİPTİR
    Cevapla
  • Yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    yeni dengeleri kurun artık doları rafa kaldırın. ABD ve batıyı orta doğudan kovun dünya huzura kavuşsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik