İsrail'den yeni ateşkes teklifi! Hamas'tan jet hızında yanıt

İsrail, Hamas'a tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de 2 ay ateşkes sağlanması teklifinde bulundu. Hamas, İsrail'in resmi teklif iletmediğini ve daimi ateşkes istediklerini açıkla

GİRİŞ 23.01.2024 01:32 GÜNCELLEME 23.01.2024 09:27
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

Son dakika ateşkes haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İsrail'den yeni bir ateşkes açıklaması geldi.

İsrail'den yeni ateşkes teklifi! Hamas'tan jet hızında yanıt

HAMAS'A 2 AYLIK YENİ BİR ATEŞKES TEKLİFİ

Tel Aviv yönetiminin Hamas’ın elindeki esirlerin tamamının serbest bırakılması karşılığında Gazze’ye yönelik saldırılarına 2 ay ara vermeyi önerdiği vurgulandı.

İsrail’in Gazze’de kalıcı ateşkes içermeyen öneriyi Katar ve Mısır aracılığıyla ilettiği aktarılırken, İsrailli yetkililerin Hamas'tan yanıt beklediklerini ancak önümüzdeki günlerde ilerleme kaydedilebileceği konusunda temkinli bir iyimserlik içinde oldukları vurgulandı.

İsrail'den yeni ateşkes teklifi! Hamas'tan jet hızında yanıt

HAMAS: RESMİ TEKLİF ULAŞMADI

Hamas’ın Medya Sorumlusu Kilani, İsrail'in yeni ateşkes teklifi iddialarının ardından yaptığı açıklamada, "(İsrail’in esirler karşılığında 2 ay ateşkes teklifi iddiası) Resmi teklif ulaşmadı. Hamas daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor." diyerek yanıt verdi.

İLK ÖNCELİK 60 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLER VE DURUMU KRİTİK OLAN REHİNELER

İsrailli yetkiler esir takası mutabakatına varılırsa ilk aşamada öncelikli olarak kadınların, 60 yaş üstü erkeklerin ve sağlık durumları kritik olan rehinelerin serbest bırakılmasının planlanacağını belirtti.

Sonraki aşamalarda kadın askerlerin, asker olmayan 60 yaş altı erkeklerin, İsrailli erkek askerlerin ve rehinelerin cesetlerinin teslim edilmesinin yer alacağı ifade edildi.

İsrail'den yeni ateşkes teklifi! Hamas'tan jet hızında yanıt

İsrailli yetkililerin, teklif edilen esir takası mutabakatına göre, İsrail ve Hamas'ın, her bir İsrailli esir karşılığında kaç Filistinli esirin serbest bırakılacağı konusunda önceden anlaşacağı ve ardından bu Filistinli esirlerin isimleri konusunda ayrı müzakerelerin yapılacağı kaydedildi.

ABD'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

ABD yönetimi, İsrail'in Han Yunus'taki saldırılarının arttığı bir dönemde Gazze'de genel bir ateşkesi desteklemediğini, sadece esirlerin çıkarılabilmesi ve bölgeye yardımların ulaştırılabilmesi için "insani ara"ları desteklediğini bildirmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 250
  • Hakk geldi batıl 3 ay önce Şikayet Et
    Şeytanın oyunu böyle oluyor ve insan hakkı savunucusu devletler katliama devam diyor çünkü onlarda işgal altında. Zafer inananlarındır inşallah
    Cevapla
  • Hakikat 3 ay önce Şikayet Et
    Kafirden dost olamaz
    Cevapla
  • Ressam 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail hukumetini korku sardı gazzede açlıktan ölümler baslayınca hamasın elindeki rehinelerde açlıktan ölecek Hamasin ateskese siddetle karşı cikmasi hamasin lehine olacak İsrail surekli ateşkesi kabul etsede uymayacagi asikar Cunku onlar şeytanin cocuklari
    Cevapla
  • Allah ınbir kulu 3 ay önce Şikayet Et
    Bence bu kafir İsrail'e güvenmey n kafir İsrail kendi esirlerini alacak elindeki olan esirleri de geri gönderecek ertesi gün onları geri yakalayacak ama sen elinde esir kalmadı şekilde bunlar rastgele vuracak artık benim düşüncem budur
    Cevapla
  • millet 3 ay önce Şikayet Et
    Ne saçma bir teklif.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri