İsrail'e asrın darbesi: Gazze'de siyonistlerin kalbini söken operasyonda 80'i etkisiz!

İsrail’e tarihinin ağır askeri darbesinin indirildiği Gazze’de inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Gazze semalarında İsrail savaş uçağından çok kurtarma helikopterleri uçuyor. İsrail’da yayın yasakları peş peşe geliyor.

GİRİŞ 23.01.2024 11:50 GÜNCELLEME 24.01.2024 17:12
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Haber7 - ÖZEL

Savaş uzadıkça Gazze’de kısıtlı imkanlarla direnen mücahitlerin değil, İsrail ordusundaki teröristlerin gücü kırılıyor.

Gazze Şerid’indeki olağanüstü direniş 4’üncü ayına yaklaşırken, direniş güçlerinin operasyonel kabiliyetinin hala çok yüksek olduğu görüntülere yansıyor.

Gazze’nin kuzeyini ve sahil şeridini kontrol altına aldığını iddia eden İsrail’e rağmen Kassam Tugayları hemen her gün kuzeydeki cephelerde gerçekleştirdiği taarruzların görüntülerini yayınlıyor. Kurtuluş savaşı veren erler, deniz bölgesinde dahi keskin nişancı operasyonları düzenleyerek İsrail işgalcilerini avlıyor.

İsrail askerleri artık birer birer değil, onar onar itlaf ediliyor. İsrail helikopterleri ölü ve yaralı askerleri cepheden tahliye etmek için peş peşe havalanıyor. Gazze semalarında savaş uçağından çok İsrail kurtarma helikopteri görülüyor.

Hamas’ı ateşkes için masaya oturtamayan İsrail, Gazze’de ölüm batağına saplanmaya devam ediyor. Gazze’deki her cephede ağır kayıplar veren İsrail ordusu, en büyük darbeyi dün aldı.

CEHENNEMİ DÜNYADA YAŞADILAR

22 Ocak’ta Gazze’deki en ağır kaybını yaşayan İsrail, 80’i aşkın askerinin enkaz altında kaldığını açıkladı.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde askeri üs haline getirilen bir binayı başarılı istihbarî faaliyetle tespit eden Kassam Tugayları, üs etrafını patlayıcılarla donattı. 22 Ocak saat 16.00'da döşenen mayınların infilak ettirip bölgeye ağır silahlarla saldırı düzenleyen mücahitler, İsrail’i tarihinin en büyük bozgununa uğrattı.

Patlamadan kurtulan ve çığlık çığlığa yardım isteyen İsrail askerleri, üs bölgesine yaklaşan Kassam savaşçılarının tanksavar füzeleriyle cehennem ateşini dünyada yaşadı.

DİLLERDE HEP O AYET

İsrail işgal üssüne başarılı atışlar gerçekleştiren Filistinli askerler hep birlikte “Ve attığın zaman sen atmadın Allah attı.” ayeti kerimesini haykırdı.

Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir. İşte size lutfu! Allah inkar edenlerin tuzaklarını hep bozmaktadır.  [Enfal Suresi 17-18’inci ayet]


80 SİYONİST AYNI ANDA...

İsrail Kurtarma Servisi Sözcüsü, bina enkazında kalan 6'sı ağır 24 askerin öldüğünü, yaklaşık 50 askerin yaralandığını bildirdi.

İsrail’de yayın yapan Walla haber sitesi, “Bugün Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana yaşanan en zorlu gün.” ifadesiyle son dakika haberi geçti. İsrail Ordusu Kurtarma Birimi’nden 130 askerin acil olarak güney Gazze Şeridi’ne nakledildiği ve kurtarma operasyonlarına 9’dan fazla askerî helikopterin katıldığı duyuruldu.

İşte o helikopter hareketliliğinin görüntüsü:

Siyonist teröristlerin yaşadığı ölü, kayıp ve yaralıların ardından İsrail’de medyaya yayın yasağı getirildi.

İsrail Ordu Radyosu, “Açıklanan ölü asker sayısı son olmayıp, asker ailelerine bilgi verilmeye devam ediliyor” bilgisini paylaştı.

İşgal ordusu ölen askerlerden 21'inin fotoğraflarını yayınladı.

ÖNCE TANK SONRA BİNA

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, “Bildiğimiz kadarıyla 16.00 sıralarında RPG Hamas tarafından İsrailli askerlerin güvenliğini sağlamak için görev yapan tank vuruldu ve eş zamanlı olarak iki katlı iki binada patlama meydana geldi. Bina, çok sayıda İsrailli asker içerisinde ve yakınındayken bu patlamanın ardından yıkıldı” ifadelerini kullandı.

Direnişçiler tarafından binaların yıkılması için döşenen mayınların patlamış olabileceğini sözlerine ekleyen Hagari, patlama nedenine ilişkin soruşturmanın başladığını kaydetti.

İsrailli Savunma Bakanı Yoav Gallant ise “zor ve acı dolu bir sabah” olduğunu ifade ederek, “Kalplerimiz en zor zamanlarında ailelerle birlikte” dedi.

İsrail askerlerinin öldürüldüğü nokta.

NETANYAHU’DAN HEZİMET İTİRAFI

Gazze’de katliam naraları atan İsrail Başbakanı Netanyahu, bir günde 30’u ölü olmak üzere 80 İsrail askerinin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili konuştu. Netanyahu, “Dün savaşın başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık ve ordu felaketle ilgili soruşturma başlattı.” dedi.

Katliamcı üslubunu sürdüren Netanyahu, “Askerlerimizin canlarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz ve mutlak zafer elde edilene kadar savaşı durdurmayacağız.” ifadesini kullandı.

Gazze'de Kassam Tugayları'nın tarihi operasyonun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, Genelkurmay Başkanı Halevi ve Savunma Bakanı Gallant'ın, Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin önünde diz çöktüğüne dair yapay zeka ile tasarlanmış görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

ÖLDÜRÜLEN İŞGALCİLERİN İSİMLERİ

Patlamada enkaz altında ölen İsrail askerlerinin bazılarının ismi şöyle:

  • Matan Lazar (32)
  • Hadar Keflok (23)
  • Sergei Guntmacher (37),
  • Elkana Yehuda Sepaz (25)
  • Yuval Lopes (27)
  • Yoav Levy (29)
  • Nicholas Berger (22)
  • kili Cedric Green (23)
  • Raphael Elias Moshioff (33)
  • Barak Haim Ben Walid (33)
  • Çavuş Ahmed Abu Latif (26)
  • Nir Binyamin (29)
  • Elkana Wiesel (35)
  • Israel Sokol (24),
  • Ariel Mordechai Wolfstal (28)
  • Sagi Idan (24)
  • Mark Kononovitch (35)
  • Itamar Tal (32)
  • Adam Bismuth (35)
  • Shay Biton Chayon (40)
  • Kassau Zagiya (38)
  • Mikneam Illit

İSRAİL SAVAŞ UÇAĞI, KENDİ TANKINI VURDU!

Gazze’de ilginç bir olay daha yaşandı. Kassam Tugayları, Han Yunus’ta imha ederek içindekilerle birlikte havaya uçurduğu tankın enkazını saldırı alanından çekmeye çalışan kurtarma birliklerini de hedef aldı. Tankı çekmek için alana gelen askerlerle karşı karşıya gelen Kassam mücahitleri, tanka yönelik faaliyeti durdurdu. İsrail askerlerinin üzerine kabus gibi çöken Kassam, yine muazzam bir mukavemet gösterdi ve siyonistlere adeta savaş dersi verdi.

Hiçbir ilerleme kaydedemeyen İsrail ordusu çekildi. Bunun üzerine bölgeye havalanan İsrail askeri uçağı, İsrail ordusuna ait enkaz haldeki tankı bombalayarak tamamen imha etti.

Her havalandığında sivillere, annelere, bebeklere bomba yağdıran İsrail hava unsurları bu defa kendi askerlerinin içinde bulunduğu tankı vurarak aynı acıyı kendi askerlerine yaşattı. Bu olay İsrail ordusunun yine İsrail ordusuna yönelik hava taarruzu olarak kayıtlara geçti.

Kassam Tugayları’ndan konuya ilişkin yapılan basın bildirimi şöyle:

“Han Yunus şehrinin batısında bir İsrail tankını “Al-Yassin 105” mermisiyle hedef aldık, ardından tankı oradan çekmeye çalışan kurtarma gücüyle çatıştık. İlerleyemedi, ondan sonra İsrail uçakları tankı birçok füzeyle hedef aldı ve içindekilerle birlikte tamamen yok etti.

Yeni ayrıntılarla... Siyonist kurtarma gücü, tankın hedef alınması ve imha edilmesinin ardından tankı saldırı alanından çekmeye çalıştı ancak Mücahidlerimiz onlarla karşı karşıya geldi ve araca doğru ilerlemelerini engelledi. Bunun üzerine askeri uçak, tankı hedef aldı. tankı birkaç füzeyle vurdu ve içindekiler de dahil olmak üzere onu tamamen imha etti.”

İŞGALCİ AVI

Gazze’deki destansı direnişi kamera kaydına alan mücahitler, başarılı operasyonlarını video görüntüleriyle dünyaya ilan ediyor. İsrail ordusunun zelil halini ifşa eden Gazze’deki direniş erleri, dün de çeşitli görüntüler yayınlayarak başarılarını perçinledi.

İşte o anlar:

KUDÜS TUGAYLARI’NDAN İNANILMAZ BAŞARI: İSRAİL İHA’SININ GÖRÜNTÜLERİNİ ELDE ETTİLER

Gazze Şeridi’nde aylardır işgale karşı kuvvetli mukavemet gösteren mücahid gruplardan Kudüs Tugayları, resmi Telegram hesabından İsrail ordusunu dehşete düşüren bilgi ve görüntüleri yayınladı.

Kudüs Tugayları, Gazze’de ele geçirilen bir İsrail insansız hava aracının kaydettiği görüntüleri de kurtarmayı başardı.

İsrailli teröristlerin saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde kayda alınan İHA görüntülerinde siyonist birlikler, askeri yoğunlaşmalar, tanklara ve zırhlı personel taşıyıcılara yönelik topçu yerleştirme operasyonları tek tek ifşa oldu.

İsrail’in hava üstünlüğünü avantaja çeviren Kudüs Tugayları, İsrail İHA’sından alınan görüntüleri titizlikle değerlendirerek yeni operasyon planları gerçekleştirdi. Kudüs Tugayları, İsrail ordusunun askerî yoğunlaşma noktalarına yönelik havan toplarıyla taarruz düzenledi.

Kudüs Tugayları, İHA görüntülerinin incelendiği ve operasyona ilişkin görüntüleri Telegram hesabından yayınladı.

Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi’nin ortasında kontrol edilen İsrail keşif uçağı EVO Max 4T’nin de görüntülerini yayınlamıştı.


Kudüs Tugayları, Gazze’nin merkezindeki El Bureyş Kampı’nın doğusunda İsrail askerlerine düzenlediği saldırı anının görüntülerini de paylaştı.

İşte o anlar:

Ayrıca Kudüs Tugayları’nın İsrail’e tarihi darbelerin indirildiği 22 Ocak’ta yaptığı basın bildirimleri şöyle kayıtlara geçti:

  • - Allah'ın ve O'nun gücünün sayesinde mücahitlerimiz, Bureij Kampı'nın kuzeydoğusundaki El Ajla bölgesinde iki Siyonist askeri hedef alarak anında öldürmeyi başardılar.

  • - Mücahitlerimiz Han Yunus'taki çatışma bölgelerinden döndükten sonra, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi görev sırasında bir dizi Siyonist düşman askerini öldürdüklerini veya yaraladıklarını doğruladılar:

  • - Han Yunis'in doğusunda “Tandum” mermisi ile Siyonist Merkavah tankının hedef alınması.

  • - Han Yunus’un doğusundaki ve merkezindeki düşman askerlerinin yoğunlaştığı bölgelerin düzenli 60 kalibrelik havan mermileriyle bombalanması.

  • - Han Yunus’un merkezinde RPG’li Siyonist askeri aracı hedef aldık.

  • - Gazze şehrinin El-Zaytun mahallesinin doğusunda düşman askerlerinin bulunduğu bir mevziyi havan toplarıyla bombaladık.

  • - Bedir 1 füzesi ile Gazze Şeridi'nin merkezindeki Meğazi kampının doğusunda toplanan Siyonist düşman askerlerini hedef aldık.

  • - Kudüs Tugayları ve El Kassam Tugayları’na bağlı Mücahidler, ortak bir operasyonla Cebeliye’nin doğusunda Siyonist düşmanın araçlarına giden ikmal hattını ve yolunu havan toplarıyla bombaladı.

  • - Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısında Siyonist bir tank ile D9 askeri buldozerini Tandom ve RPG mermileriyle hedefledik.

BİR SÜRPRİZ DE KASSAM’DAN

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde istihbarat görevi sırasında ele geçirilen İsrail’e ait insansız hava aracı ele geçirildi. Kassam, İsrail İHA’sının görüntülerini paylaştı.

_____

İSRAİL’İN ATEŞKES TALEBİNE BİR KEZ DAHA RED

Gazze’de dehşetengiz darbeler alan İsrail, Hamas’a 22 Ocak’ta yeni bir ateşkes teklifi sundu. İsrail’in “bütün esirlerin serbest bırakılması karşılığında 2 aylık ateşkes” teklifine red cevabı geldi. Hamas, süresiz ateşkes ve İsrail hapishanelerindeki bütün tutsakların serbest bırakılması karşılığında anlaşmaya varılabileceğini yineledi.



  •  
KAYNAK: HABER7
Yasin Akca Haber7.com - Multimedya Editor
Haber 7 - Yasin Akca

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Şu an Haber7.com'da multimedya bölümünde görev yapmaktayım.
YORUMLAR 110
  • ev sahibi 3 ay önce Şikayet Et
    Gazze Savasindan en sevindirici Haberi okudum. Ey Israil kendi kendinizi Dünyada en Makbul insan olarak söylüyorsunuz. Kendinizden haric kavimleri Hayvan olarak görüyorsunuz. Siz siyonistler Hayvanlara kurban olun. O güzel hayvanlarin Tirnagi bile olamazsiniz. Size bu Cehennemi yasatan insanlari kutlarim. Allah yar ve yardimcilari olsun
    Cevapla
  • Fehmi 3 ay önce Şikayet Et
    Katil İsrail askerleri esir düşmesin diye hepsini bilerek öldürüyor. Bunlar kendi askerlerine bike merhamet etmiyor, Allah da onlara merhamet etmesin. Yaşasın Hamas, Yaşasın Filistin İslami Direniş Harekatı.
    Cevapla
  • Davut 3 ay önce Şikayet Et
    Allah in aslanlari hacli ordulariyla mertce savasiyo Allah guc kuvvet versin yollari acik olsun butun dualarimiz sizlerle kardeslerim la galiba ilallah
    Cevapla
  • Özgür Filistin 3 ay önce Şikayet Et
    Tüm dünyaya karşı küçücük bir ordu kasam tugayların mutlaka bir yardımcısı vardır yoksa akılalmaz bu dünya büyük terörist israil,abd,ingiltere v.s.örgütlere karşı bir avuç kasam tugay mucahitleri bu basarıyı nasıl elde edebilir ki.Bu Allahın bir hikmetidir o küçücük şehit cocukların ugruna.Hersey bir Allahın takdiri.Bizim dualarımız herdaim sizinledir kahraman Islam Ordusu Savaşçıları.
    Cevapla
  • Abdülhamit 3 ay önce Şikayet Et
    Hepsini Reyise borçluyuz onun sayesinde kassam tugayları başarı üstüne başarı elde ediyor kimin sayesinde Reyisin beyin yapısı güçlü her çephede büyük destek sağlıyor Irakta Yemende Suriyede Lübnanda Reyisin hükümeti mükemmel helal olsun gurur duyuyoruz iyki varsınız Reyis yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ilk görüşme yapıldı! Mourinho, Ali Koç'u görünce yüksekten uçtu
Aksungur Siha'dan tam isabet! MAM-T atışı göz doldurdu