İsrail hastaneleri hedef almaya devam ediyor! 150 sağlık kuruluşu kullanılamaz hale geldi

İsrail'in 7 Ekim tarihinde başlattığı saldırıların üzerinden 108 gün geçti. 108 gün boyunca birçok savaş suçu işleyen İsrail, yaralı sivillerin tedavi görmelerine dahi engel oluyor.

GİRİŞ 23.01.2024 11:57 GÜNCELLEME 23.01.2024 16:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırıları güneydeki Han Yunus kentinde yoğunluğunu arttırırken Filistin Kızılayı, sağlık tesislerinin İsrail ordusu tarafından kuşatıldığını belirterek yaralılara ulaşmak için ambulansları bile hareket ettiremediklerini açıkladı.

İsrail daha önce de savaş suçu işleyerek defalarca hastaneleri bombalamıştı. Yaralı halkın tedavi görmesini dahi engelleyen İsrail, tüm çağrılara rağmen sağlık kuruluşlarını kuşatma altında tutmaya devam ediyor. 7 Ekim tarihinde başlayan kuşatmalarda, Gazze’de bulunan El-Avde Hastanesi, Endonezya Hastanesi ve Şifa Hastanesi gibi büyük hastaneler ile birlikte toplamda 150 sağlık kuruluşu bombalanarak kullanılamaz hale getirilirken 400’e yakın sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

“SAĞLIK KURUMLARI YOĞUN SALDIRI ALTINDA”

El Cezire’ye konuşan Filistin Kızılayı’nın sözcüsü Nebal Farsakh, Gazze’de faaliyetlerini sürdürmeye çalışan tüm sağlık kurumlarının yoğun saldırı altında olduğunu söyledi. Yaralıların çağrılarına yanıt veremediklerinin altını çizen Farsakh, sadece Nasır Hastanesi değil, Han Yunus’taki El Amal Hastanesi’nin de kuşatma altında olduğunu vurguladı.

Öte yandan bölgeden katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Filistinli yetkililer Gazze’de son 24 saatte en az 190 kişi öldüğünü, 340 kişinin de yaralandığını açıklarken 7 Ekim’den beri İsral’in saldırılarında öldürülen Filistinli sivil sayısının 25 bin 295’e yükseldiği aktarıldı.

Gazze'de şu ana kadar yüzde 70'i kadın ve çocuk 7 bin kişinin hala enkaz altında veya kayıp olduğu öğrenilirken, hastanelere ulaşan cenazelerin sayısı 25 bin 295 oldu. 63 bin kişinin yaralandığı Gazze'de 70 bin konutun tamamen yıkıldığı, toplamda ise 290 bin konutun zarar görerek ikamet edilmez durumda olduğu öğrenildi.

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • mete 3 ay önce Şikayet Et
    yapılması gereken şudur; bu terör devleti hiç bir kural tanıyormu tanımıyor o halde dğnyanın heryerin suikastler başlamalı. kuralsızlık ise yapılan kuralsızlık nasıl olur gösterilmrli. onları gördüğünüz yerde öldürün ayeti uygulanmalı yeridir. o ların kim olduğu belli katiller ve destekçileri.
    Cevapla
  • yolcu 3 ay önce Şikayet Et
    oturup bekleme lüksümüz yok. ne yapılması gerekiyor ise yapılmalı..
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Soykırım var ey dünya ey insanlık neredesiniz insan hakkı işinize geldiği gibi olamaz....
    Cevapla
  • kızıl elma 3 ay önce Şikayet Et
    Allahın laneti üzrinizden eksik olmasın.
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Zulüm evvelki gün çeçenistandan - rusya eliyle- , Irakta - amerika eliyle, dün suriyede Esad - şia İran+ Rusya +ABD eliyle, bugün de İsrail eliyle yine kan ağlatıyor. Yukarıda hristiyan olup zulüm yapan da var , müslüman olup da yapan da yahudi de. İsrail kibirli kafir, orası ayrı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu