Netanyahu: Esirler serbest bırakılsa da saldırılar sürecek

Netanyahu'nun, ülkesinin, muhtemel bir anlaşmayla Hamas'ın elindeki esirler serbest bırakılsa dahi Gazze'ye saldırıları sona erdirme taahhüdünde bulunamayacağını söylediği bildirildi.

GİRİŞ 23.01.2024 12:19 GÜNCELLEME 23.01.2024 12:25
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ülkesinin, muhtemel bir anlaşmayla Hamas'ın elindeki esirler serbest bırakılsa dahi Gazze'ye saldırıları sona erdirme taahhüdünde bulunamayacağını söylediği bildirildi.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, Gazze'de tutulan esirlerin aileleriyle bir araya geldi.

Netanyahu, Hamas'ın takas önerisini reddettiNetanyahu, Hamas'ın takas önerisini reddetti

SALDIRILAR ESİRLER BIRAKILDIKTAN SONRA TEKRAR BAŞLAYACAK

Netanyahu, Hamas ile ülkesi arasında varılacak muhtemel bir esir takası anlaşması kapsamında durdurulması beklenen saldırıları, esirler serbest bırakıldıktan sonra yeniden başlatmayı planladıklarına işaret etti.

Kendisiyle görüşenlerden birinin, "İsrail'in neden esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak için saldırıları sonlandırmayı ve esirler döndükten sonra da yeniden başlatmayı kabul etmediğini sorması üzerine Netanyahu, "esirler serbest bırakıldıktan sonra savaşa devam etmeyi planlarken saldırıları sona erdirme taahhüdünde bulunamayacağını" ifade etti.

Netanyahu, muhtemel bir anlaşma için ülkesinin anlaşmaya aracılık eden ABD, Mısır ve Katar'a esirler serbest bırakıldıktan hemen sonra anlaşmayı ihlal edemeyeceğine dair güvence vermesi gerektiğini söyledi.

Borrell'den Netanyahu'ya sert çıkış: Amacınız hepsini öldürmek mi?Borrell'den Netanyahu'ya sert çıkış: Amacınız hepsini öldürmek mi?

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 72
  • Hamas 3 ay önce Şikayet Et
    Alçak teröristler ABD Yahudiler ne mal olduğunu bütün dünya gördü bütün dünya lânet ediyor çünkü yahudi tereüst ABD ticaret binasını uçakla havaya uçurdu ABD eşşşek gibi diyordu Taliban yaptı olan ABD eskileri sizi yahudi tereüst vurd ne kadar ahmak aptal bir toplum kendi düşmanı koynunda eşek gibi ler bilmiyorlar ha eşek ha ABD liler
    Cevapla
  • Alp Eren 3 ay önce Şikayet Et
    Allah cc. katil SiTO (siyonist terör örgütü)nü ve destekçilerini kahr-u perişan eylesin, Müslümanların, Mücahidlerin tüm masumların yardımcısı olsun. Duaya, Boykota devam. La galibe illAllah....
    Cevapla
  • Morelli 3 ay önce Şikayet Et
    Cok beklersin zionist seytan sonun yaklastikca lagim borusuna gireceksin
    Cevapla
  • Baykan 56 3 ay önce Şikayet Et
    Adamda Meymenet yok Domuz
    Cevapla
  • ibrahim 3 ay önce Şikayet Et
    bu kasap fazla yaşamaz ama bekleyip görelim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...