İsrail'in soykırım dışındaki bütün askeri girişimlerinde hezimet!

İsrail'in terör saldırılarını şiddetlendirdiği Gazze'de her geçen gün bataklığa saplandığı belirtiliyor. Aksa Tufanı savaşında 67 gün geride kalırken İsrail'in "yenilmez" imajı yerle bir oldu.

İsrail'in soykırım dışındaki bütün askeri girişimlerinde hezimet!
İsrail'in soykırım dışındaki bütün askeri girişimlerinde hezimet!
GİRİŞ 12.12.2023 18:01 GÜNCELLEME 24.04.2024 16:33
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Gazze’de soykırım saldırıları gerçekleştiren terör devleti İsrail, bebek ve kadın katletmekten öteye geçemezken 67 gündür tek bir rehine bile kurtaramadı. İşgalciler, Gazze’de tutuklu bulunan 249 rehinenin hiçbirine ulaşamadı. İsrail’in rehine kurtarma operasyonu düzenleyen timleri de öldürüldü.

İsrail kamu medyası Kan, rehine hezimetine ilişkin haberinde “Gerçek şu ki; Netanyahu hükümeti, ateşkes zamanındaki müzakereler dışında esirleri geri getiremedi. Askeri girişimse esirlerden birinin ölümüne yol açtı.” ifadelerine yer verdi.


KASSAM LİDERLERİNE ULAŞAMIYORLAR

İsrail, Kassam Tugayları’nın üst yöneticilerine ulaşamadı. ‘Vurduk’ dedikleri Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde sesli mesaj yayınlayarak Kassam’ın operasyonlarını yine dünyaya duyurdu.

Açıklamalarını Filistin kefiyyesiyle gerçekleştiren Ebu Ubeyde’nin kimliğini dahi belirleyemeyen İsrail istihbarat servisleri, bu konuda da sürekli farklı bilgiler paylaşarak kendisini yalanlamaktan öteye geçemedi.

HER YERDEN FÜZE YİYORLAR

Yıllardır abluka altında tutulan Gazze şehrini 67 gündür kontrol edemeyen İsrail, ‘temizleyerek kontrol altına aldığını’ duyurduğu mahallelerde de sürekli baskın yiyor. İsrail ordusunun bulamadığı yer altı tünellerinden çıkan Kassam savaşçıları, bütün mevzilerde işgalcileri anti zırh roketleriyle vuruyor.

İsrailli askeri analist Yoav Zeitoun bu gerçeği, “İsrail ordusu son 14 yılda Tel Aviv'e sadece 50 dakika uzaklıkta kurulan bir Hamas askeri gücü karşısında sahada her gün şaşkınlık yaşıyor” sözleriyle itiraf etti.

Gazze’deki yapıların yarıya yakınını vurarak kullanılamaz hale getiren İsrail, buna rağmen Kassam Tugayları’nın roket saldırılarının önüne geçemedi. Kassam Tugayları’nın topçu birlikleri, İsrail işgalindeki bölgeleri havan topu ve kısa menzilli roket sistemleriyle her gün vuruyor.

DEMİR KUBBE EFSANESİ YERLE BİR

Kassam roketleri, İsrail’in “aşılamaz” diye lanse ettiği Demir Kubbe hava sistemini delik deşik ediyor. Roketleri havada imha etmek üzere havalanan bazı Demir Kubbe füzeleri hedefini şaşırarak İsrail işgalindeki topraklara düşüyor.

 Demir Kubbe, İsrail’in başına mı düşüyor? Uzmanlardan dikkat çeken detaylar! Demir Kubbe, İsrail’in başına mı düşüyor? Uzmanlardan dikkat çeken detaylar!

2004 yılından bu yana İsrail muhasarası altında tutulan Gazze’de Kassam Tugayları’nın direnişi İsrail ordusunu şoka uğratıyor. Gazze Şeridi’ne düşen Sky Rider insansız hava aracını kopyalayarak ürettikleri saldırı dronları İsrail ordusuna büyük zayiat veriyor. Kassam Tugayları gelişmiş roketatarlar ve patlayıcılı insansız hava araçlarına sahip. Hamas savaşçılarının aynı zamanda makineli tüfekleri, kalaşnikof tüfekleri, dragunov keskin nişancı tüfekleri, gelişmiş iletişim cihazları, farklı standart ve boyutlarda patlayıcıları Gazze’ye giren işgalcilere kabus yaşatıyor.


TANKLAR HURDAYA DÖNDÜ

Terör devleti İsrail’in soykırım saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de, ateşkesin bittiği 10 günde 248 İsrail tankının vurulduğu, 188’nin etkisizleştirildiği kaydedilmişti.

İsrail’in elektronik ve hidrolik sistemlerle donatılan ana muharebe tankı Merkava, Gazze’deki anti-zırh roketleriyle demir yığınına dönüştürülüyor.

Kassam Tugayları, İsrail’in askeri araçlarını, Gazze’de üretilen Yasin 105, Tandum ve Radiyye gibi anti-zırh roketleriyle vuruyor.

İsrail’in tonluk zırhlı araçlarını hurdaya çeviren 4,5 kiloluk savunma gücü: 'Yasin 105'İsrail’in tonluk zırhlı araçlarını hurdaya çeviren 4,5 kiloluk savunma gücü: 'Yasin 105'

ÖLÜ SAYISI KATLANIYOR

İsrail ordusu, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan bu yana 442 askerinin öldüğünü duyurdu.

Eski Genelkurmay Başkanı ve İsrail’in mevcut Savaş Kabinesi’nde bakan olarak görev yapan Gadi Eisenkot’un oğlu 25 yaşındaki Binbaşı Gal Eisenkot, Gazze’de öldürülen İsrail askerleri arasında yer alıyor.

İsrail'in üst düzeyli birçok komutanı Gazze'de etkisizleştirildi.

İsrail işgal ordusunda görevli; Tümgeneral Gideon Ilani, Tümgeneral Itai Perry, Tümgeneral Omri Roth, Tümgeneral Kobi Devash, Tümgeneral Yonatan David Dietsch, Tümgeneral Maor Gershoni, Tümgeneral Adi Shani, Tümgeneral Ben Zussman, Güney Tugayı Gazze Tümeni Komutanı Albay Asaf Hamami, Yarbay Yohai Gur Hershberg, Binbaşılar Roy Mekdasi, Tzvika Lavi, Ari Yehiel, Roman Bronstein, Teğmen Nathaniel Menachem Eitan gibi isimler Filistinli direnişçiler tarafından vuruldu.

ÖMÜR BOYU SAKAT KALACAKLAR

Tankla girip tabutla çıktıkları Gazze’de İsrail askerlerinin yaralı sayısı 1.593 olarak kayıtlara geçti. Bunların 255’inin hayati durumu kritik. İsrail’de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesine göre yaralı İsrail askerlerinin 58’i el ve ayaklarından ağır yaralandı. Yaralı işgalcilerin 12’sinin iç organları yırtıldı. Yaralı İsrail ordusunun en az 100’ü kör oldu.

İsrail Sağlık Bakanlığı ise İsrail hastanelerinin savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana 10 bin 584 asker ve sivili tedavi ettiğini, bunlardan 131’inin öldüğünü duyurdu.

Yedioth Ahronoth’a göre, işgal ordusunda enfeksiyon vakaları patlak verdi. 7 Ekim’den bu yana enfeksiyon vakası binlere ulaştı. Askerler arasında enfeksiyon oranının günlük 60 vakaya yaklaştığı belirtildi.

ACİL DURUMDALAR

Gazze’de ağır kayıplar veren İşgal ordusunda mühimmat sıkıntısı da baş gösterdi. İsrail, Gazze’de kullanılmak üzere ABD’den 45 bin tank mermisi istedi. ABD Başkanı Biden, Tel Aviv’e 14 bin mermi satışı için acil durum yetkilerini kullandı.


İşgalci güç, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus bölgesine giren askerlerine havadan özel güdüm sistemleriyle lojistik teçhizat atmak zorunda kaldı. 2006 yılındaki Lübnan işgalinden bu yana ilk defa böyle bir girişimde bulunan İsrail’in tedarik kamyonları kullanmak yerine işgalcilere havadan intikal yapması, askeri operasyonun başarısızlığı olarak yorumlandı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 217
  • Orhan 5 gün önce Şikayet Et
    Selam olsun mücahid kassam tugaylarina selam olsun Allah'ın aslanlarina
    Cevapla
  • Yok olasın israil 4 ay önce Şikayet Et
    Nice küçük ordular büyük! orduları Allahın izniyle yendiler...
    Cevapla
  • karakaş 4 ay önce Şikayet Et
    Unutmayalım yer yüzünde en etkili silah insandır.İnsan allah için vatanını ve namusunu savunuyorsa asla yenilmez.Biz türkler yenilmez allahın askerleriyiz.Elhamdüllilah.
    Cevapla
  • Ottoman grandson 4 ay önce Şikayet Et
    La Galibe İllallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar başarılı bir planın pkk tarafından kullanılması bizim açımızdan değerlendirilmesi gereken bir konudur
    Cevapla
  • İsmail 3 ay önce Şikayet Et
    ++ haklısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!