Son dakika: MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan Irak'ta peş peşe kritik temaslar!

Son dakika haberi... Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Irak’a kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.

GİRİŞ 23.01.2024 13:04 GÜNCELLEME 23.01.2024 14:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak'ta Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ile görüştü.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirdiği ziyareti kapsamında Eski Irak Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ile bir araya geldi.

Maliki'nin Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Filistin'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Maliki, Bağdat ile Ankara arasındaki sorunların çözümü için diyaloğun benimsenmesinin öneminin vurguladığı bildirildi.

Maliki, başta enerji ve imar alanı olmak üzere iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Irak'ın komşu ülkeleriyle birlikte çalışarak ülkelerin egemenliklerine saygı duyularak sınır güvenliği konusunda mutabakata varıldığını belirten Maliki, güvenlik ve istikrarı bozacak tüm gruplarla mücadele edildiğini kaydetti.

Görüşmede, Filistin halkının gasp edilen meşru haklarının geri alınabilmesi ve İsrail'in işlediği cinayetlere son verilmesi için bölge ülkelerini Filistin halkına destek vermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Kalın ise Türkiye'nin Irak'ın güvenliği ve istikrarına destek verdiğini dile getirerek, özellikle güvenlik, ekonomi ve ulaştırma alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI REŞİT İLE GÖRÜŞTÜ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Kalın, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit ile de bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yollarının görüşüldüğü görüşmede Reşit, terörle mücadele alanında güvenlik konularında koordinasyon ve istişarenin önemini vurguladığı bildirildi. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Ulubatlı 3 ay önce Şikayet Et
    Sınırlarına sahip çıkamayarak yıllardır Şehit'lerimize sebep olan terörist'lere göz yuman bu müsvettelerin ayağına giden basiretsizlik sergileyenler.Giremedinizmi Irak bir ucundan gir diğer ucundan çık.Taş üstünde taş koyma.Sapan ile bile taş atamayacak hale getiririm. DİZİMİN ÖNÜNÉ ÇÖKTÜRÜRÜM ONLARI
    Cevapla
  • hüso 3 ay önce Şikayet Et
    şeytan içlerine kadar işlemiş; adamlar kovuyor gidin gerek kalmadı diyor ama abd nin hiç ırak'ı terk etmeye niyeti yok.
    Cevapla
  • HAKAN 3 ay önce Şikayet Et
    Abd nin olmadığı her yer güzeldir, abd buralarda varlığını koruduğu sürece ortadoğuda göz yaşı hiç bitmez müslüman saflarını parça parça ettiler....
    Cevapla
  • Olacak 3 ay önce Şikayet Et
    Akıllı adamı dinleyin
    Cevapla
  • hüsnü 3 ay önce Şikayet Et
    girin Türkiyeyi tehdit eden ne varsa abd dahil yok edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...