İsrail Gazze savaşında kritik gün: Cuma karar çıkacak

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Gazze'deki savaşı durdurmak için acil durum tedbirleri alıp almayacağı konusunda Cuma günü karar vermesi bekleniyor.

GİRİŞ 24.01.2024 14:59 GÜNCELLEME 24.01.2024 15:53
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Güney Afrika haber sitesi News24'ün haberine göre, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Gazze'deki savaşı durdurmak için acil durum tedbirleri alıp almayacağı konusunda Cuma günü karar vermesi bekleniyor.

Bu ay Güney Afrika, Dünya Mahkemesi olarak da bilinen Uluslararası Adalet Divanı'ndan, İsrail'in Filistin bölgesindeki askeri harekâtının acilen askıya alınması emrini vermesini istedi ve İsrail'i “devlet öncülüğünde soykırım” yapmakla suçladı.

İsrail, soykırım iddialarını "büyük ölçüde çarpıtılmış" olarak nitelendirerek reddetti ve kendisini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 25 binden fazla insan öldürüldü.

Tüm dünya onları konuştu: Tarihe böyle geçtilerTüm dünya onları konuştu: Tarihe böyle geçtiler

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı ÂĹĹAHIM razı olsun inşallah duâlarım her zaman sizler için Rabbim filistinli kardeşlerimizi bu zalimlerden kurtar yarabbim ❤❤❤❤
    Cevapla
  • Паша 3 ay önce Şikayet Et
    Ulan arkadas suc isleyen yahudi soykirim diyen hiristiyan bizimkilerde bir halt yapmazlar ama musluman kenardan anca konisurlar
    Cevapla
  • Akçaabat 3 ay önce Şikayet Et
    Bu sapık bir an önce tutuklanmalı, hapse atılmalı, mahkemece cezalandırılmalı, bu tüm dünyanın sorunu, bu kaba adam, Amerika ile birlikte, utanmaz bir katil, çocuk katili. Kadın katili, erkek katili, dünyanın katili, Allah bu Arap alemini kahretsin. İki bal porsuğu gibi olamazlar. İki bal porsuğu bunlardan daha güçlüdür. Allah onların cezasını versin.
    Cevapla
  • Yahya 3 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI
    Cevapla
  • Turan 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlara katliamlar ders ibret olmadı iş soykırıma dönüştü bu soykırım ders ibret olmuyorsa daha çok soykırımlar yaşar biz vatandaşlar değil siz yönetenler bir çare bulun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti