Macaristan'dan da İsveç'in NATO üyeliğini onaylama sinyali

Dün gece TBMM'de İsveç'in NATO üyeliği onaylanmıştı. İsveç'in İttifak'a katılması için onay vermeyen tek ülke Macaristan kaldı. Başbakan Orban, İsveç'in NATO'ya katılımını yakın zamanda onaylayacaklarının sinyalini verdi.

GİRİŞ 24.01.2024 16:26 GÜNCELLEME 24.01.2024 16:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Macaristan, Finlandiya'nın NATO üyeliğini hızlıca onaylarken, İsveç'in üyelik onayını çeşitli nedenlerden dolayı uzatmıştı.

Dün gece TBMM'de İsveç'in NATO üyeliği onaylanırken, gözler NATO üyeleri arasında henüz bu sürece onay vermeyen Macaristan'a çevrilmişti.

Bir ülkenin NATO üyesi olması için NATO içerisindeki bütün ülkelerin onayına gereksinim duyulurken, Macaristan'dan konuyla alakalı açıklama geldi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, X hesabından yaptığı açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le bir telefon görüşmesi yaptım. Macaristan hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğini desteklediğini bir kez daha teyit ettim. Macaristan Ulusal Meclisi'ni, İsveç'in NATO'ya katılımı lehinde oy kullanmaya ve onay işlemini mümkün olan ilk fırsatta sonuçlandırmaya çağırmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Kahrol CHPKK.... 3 ay önce Şikayet Et
    rusya isveci vur artik...
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Bazıları taktik diyordu, macaristan reddeder diyordu, ne oldu? İsveçin nato üyeliğine hayır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...