Biden mektubu iletti! Erdoğan'dan F-16'lar için son dakika açıklaması

ABD'nin Türkiye'ye F-16'ları teslim etme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biden, Temsilciler Meclisi'ne mektubu iletti. Gelecek kararı bekliyoruz, takipteyiz." diye konuştu.

GİRİŞ 26.01.2024 14:20 GÜNCELLEME 26.01.2024 15:22
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

TBMM'de İsveç'in NATO'ya katılım süreciyle ilgili çıkan olumlu kararın ardından gözler ABD'nin Türkiye'ye vermesi gereken F-16'lara çevrildi. Biden, konuyla ilgili Temsilciler Meclisine teslimat için mektup göndererek talimatta bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün cuma namazı çıkışında F-16 teslimat süreciyle ilgili ilk kez konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"BEKLİYORUZ, TAKİPTEYİZ"

Dün itibarıyla bana geldi ben imzaladım. Akşam Resmi Gazete'de yayımlandı. Biden bir gün önce yazılı olarak Kongre'ye mektup göndererek temsilciler Meclisi'ne talimat verdi. Orayı da bekliyoruz. Bir an önce oradan gelecek olan netice F-16'ların Türkiye'ye gönderilme sürecin başlamasını sağlayacaktır. Bunu bekliyoruz. Dışişleri Bakanımız takipte.Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 mesajı

"LAHEY'DEN SOYKIRIM KARARI ÇIKACAK"

Biz çıkacağını düşünüyoruz. Güney Afrika Lahey’i çok yakından takip ediyor. Güney Afrika cumhurbaşkanının yakın takibi bizim için zenginliktir. Olumlu sonuçlar çıkacağını bekliyoruz.

"MUTLULUK DUYDUM"

Bilmiyorum lansmanı nasıl buldunuz. Ben izlediğim bölümlerde, tamamını izleyemedim. Çünkü Milli Güvenlik Kurulu vardı. İzlediğim bölümlerde Murat Bey'in heyecan dolu, İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm ve bundan dolayı da bir genel başkanı olarak bir cumhurbaşkanı olarak mutluluk duydum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız.

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Halil19 3 ay önce Şikayet Et
    Daha çok bekleriz, bu haydut abd gene bi bahane bulur Vermez.
    Cevapla
  • türkiye sevdalısı 3 ay önce Şikayet Et
    F16'lar gelecek ABD sözünü verdi isveç kararı gereği
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 3 ay önce Şikayet Et
    ABD Silah vermeye bilir , bu bizi şaşırtmaz, Türkiye nin tavrı ne olur , onun merakındayım.
    Cevapla
  • Milli gece görüş 3 ay önce Şikayet Et
    Abd sen uçağı verene kadar biz uzaya gittik bilem.
    Cevapla
  • Afk 3 ay önce Şikayet Et
    Fetöyü de bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig ekibini taşıyan THY uçağına yıldırım isabet etti!
Filistinli Avni amcadan eşine yürek burkan veda!