ABD'den son dakika Türkiye, F-16 ve NATO açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), TBMM İsveç'in NATO üyeliğine kabul edilmesine yönelik tasarıyı onayladığına dair belgenin kendilerine ulaşmasını "sabırsızlıkla" beklediklerini kaydederek, F-16 satışına dair bilgi verdi.

GİRİŞ 26.01.2024 01:11 GÜNCELLEME 26.01.2024 11:44
Bu Habere 212 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), TBMM'nin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylaması ve Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. 

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD'den son dakika Türkiye, F-16 ve NATO açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz!

'TÜRKİYE'NİN ONAY BELGESİNİ ALMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ'

"Türkiye parlamentosunun, son derece yetenekli bir savunma ortağı olarak İsveç'in (NATO'ya) kabul protokolünü onayladığına" değinen Singh, "Türkiye'nin onay belgesini almayı ve Macaristan'ın da bu konuda da hızla harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'den son dakika Türkiye, F-16 ve NATO açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz!

RUSYA SALDIRILARINA KARŞI BİRLİKTELİK MESAJI

Singh, İsveç'in 32. üye olarak NATO'ya katılımının, "ittifakı güçlendirmekle kalmayacağını", aynı zamanda "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı, birliktelik mesajı" göndereceğini ifade etti.

'TÜRKİYE'YE F-16 SAĞLANMASI KONUSUNDA ÇÖZÜM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

Sözcü Yardımcısı, Pentagon'un, ABD Kongresi'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının verilmesi konusundaki tartışmalara katılıp katılmadığıyla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

Singh, "Türkiye'nin elbette kilit bir müttefik olduğunu ve F-16 sağlanması konusunda bir çözüm üzerinde çalıştığımızı belirtmenizi tercih ederim." demekle yetindi.

ABD'den son dakika Türkiye, F-16 ve NATO açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz!

"DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ve 79 adet modernizasyon kiti alım talebi ile ilgili süreci değerlendirdi.

Ryder, "Stratejik bir NATO müttefiki olarak, Türkiye ile işbirliğimizi sürdürerek Türk ordusunun sadece kendi vatandaşlarını korumakla kalmayıp aynı zamanda NATO ittifakının önemli bir üyesi olarak gelişmiş yeteneklere sahip olmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

Pentagon Sözcüsü, bu konuda ABD Kongresi ile "Yabancı Askeri Satışlar" sürecinde görüşmelere devam etmeyi ve çalışmayı dört gözle beklediklerini dile getirdi.

Yeni nesil F-16'ların Türk Hava Kuvvetlerine kritik bir yetenek sağlayacağına inandıklarını söyleyen Ryder, Türk ordusunun modernizasyonuna destek verdiklerini belirtti.

​​​​​​​

TBMM'nin İsveç kararı Resmi Gazete'de!TBMM'nin İsveç kararı Resmi Gazete'de!

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklamasıTürkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 212
  • Karahan 3 ay önce Şikayet Et
    Aman dikkat F16 işinden çok büyük bir kazık yemeyelim. 20 milyar dolar ne yahu. Yerliler için harcansın daha çabuk kullanıma alırız.
    Cevapla
  • Musa 3 ay önce Şikayet Et
    F-16 Onaylamadan evragı göndermeyin
    Cevapla
  • suri 3 ay önce Şikayet Et
    sıkıntı yok f16 ları ve kitleri vermezseler b planı işler. macaristan sittim sene onaylamaz isveçi
    Cevapla
  • Başardınız 3 ay önce Şikayet Et
    Tipik Amerikan sahtekarlığı vermeye niyetin olsa vereceğiz dersin üzerinde çalışıyorlarmış. İsrail'e PKK'ya öyle mi yapıyorsun insan müsveddeleri. Bizim devletimizde iyice gözümden düştü bu kadarız biz yani Yazıklar olsun En çok da bize
    Cevapla
  • F 16 lar 3 ay önce Şikayet Et
    Abd, ayağını denk al. F 16 konusunda sanki bize lutufta bulunuyormuş edalarını bırak. F 16 ları bize bedava vermiyorsun. Paramızla alıyoruz. Satmayacaksan paramızı ver hırsız Abd.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?