ABD'nin Orta Doğu'dan çekileceği iddialarına Rusya'dan ilk tepki: Irak'sız imkânsız

Rusya, ABD’nin askerlerini Irak’tan çektiğinde, Suriye’den de çıkacağını "Irak topraklarını kullanamadan Suriye’de lojistiği desteklemek ve askeri birlikleri bulundurmak imkânsız olacak." açıklamasını yaptı.

ABD'nin Orta Doğu'dan çekileceği iddialarına Rusya'dan ilk tepki: Irak'sız imkânsız
ABD'nin Orta Doğu'dan çekileceği iddialarına Rusya'dan ilk tepki: Irak'sız imkânsız
GİRİŞ 26.01.2024 19:10 GÜNCELLEME 27.01.2024 01:58
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Rus haber ajansı Ria’ya röportaj veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, ABD’nin Orta Doğu’daki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Irak’tan çıkmaya hazır olduğunu bildirdiğine dikkati çeken Lavrentyev, bu konuda Iraklı meslektaşların kendilerine bilgi verdiğini aktardı.

"MÜMKÜN OLAN HER ŞEKİLDE ERTELEYECEKLER"

Lavrentyev, bunun ne sürede gerçekleşeceğinin belirsiz olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Şimdilik bu konu lafta kalıyor, çünkü Amerikalıların, bunu mümkün olan her şekilde erteleyeceklerini düşünüyorum. Çünkü onlar şu anda buna hazır değiller. Onlar, zayıflığını göstereceklerini, Afganistan’ın ışığında da bunun kötü gözükeceğini düşünüyorlar. Irak’tan çekildikten sonra Suriye’den askerleri çekilecek. Çünkü Irak topraklarını kullanamadan Suriye’de lojistiği desteklemek ve askeri birlikleri bulundurmak imkansız olacak."

"FIRAT'IN DOĞUSU DIŞINDA ABD'NİN ETKİN OLDUĞU YER YOK SURİYE'DE"

Rusya ile ABD’nin, Fırat’ın doğusu hariç Suriye konusunda etkileşimde olmadığını anlatan Lavrentyev, "Tüm temaslar kesintiye uğradı ve Tanif üssü ile Fırat’ın doğusu dahil tüm planlar artık fiilen gerçekleştirilemez hale geldi." ifadesini kullandı.

"ABD PKK'YA SİLAH VE İHA DESTEĞİ VERİYOR"

Lavrentyev, ABD’nin Suriye’deki silahlı muhalif güçlere (Terör örgütü PKK/PYD), Rus askerlerine azami zarar verme hedefini koyduğunu ve bu güçlere silah, insansız hava araçları (İHA) sevkiyatı yaptığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • Tuna taş 3 ay önce Şikayet Et
    ABD gider mi sanmam ama giderse Rusyaya bırakır İran da ABD piyonudur ambargo gibi bir savsata ile güya düşman. Hep aynı senaryo ama duydunuz mu abd nin İran ı içerde Dışarda bombaladığını pkk nın da rusyada büroları var Rusya ile ilişkiler niye iyi anlamıyorum tek hedef Türkiye dir yani kuşatma projesidir rusyanın amacıda Akdeniz'e inmek
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ABD RUSYA İTTİFAK halinde.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Atom bombası olsa ne yazar karşısında iman gücü var.
    Cevapla
  • Bozkurtlar.... 3 ay önce Şikayet Et
    Rusya'nın tek ve tek amacı; Türkiye'nin Nato'dan çıkarılması ve AB 'ne alınmması. Bunların hemen ardında, Türkiye aleyhine hareket etmeye başlayacaktır. Yani Çar Deli Petro'nun, "Dünya hakimiyeti Türkiye'yi işgal edip, Akdeniz'e inmekten geçer" vasiyetidir. Hedefleri budur.
    Cevapla
  • fikri 3 ay önce Şikayet Et
    abd derhal bu bölgeden askerlerini çekmelidir sizin ne işiniz var kardeşim buralarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu