Uganda'dan son dakika İsrail ve yargıç açıklaması: Ülkemizin duruşunu yansıtmıyor

Uganda, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine alınan tedbir kararlarının hepsine "karşı" oy kullanan Ugandalı yargıç Julia Sebutinde'nin kendi duruşlarını temsil etmediğini duyurdu.

GİRİŞ 26.01.2024 20:58 GÜNCELLEME 27.01.2024 10:19
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Son dakika Uganda haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları nedeniyle Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbirli karar açıklandı.

'YARGICIN KARARI UGAN HÜKÜMETİNİN DURUŞUNU TEMSİL ETMİYOR'

Lahey'deki mahkemede İsrail lehine oy kullanan Ugandalı yargıçla alakalı Uganda'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Uganda'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Adonia Ayebare, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Yargıç Sebutinde'nin UAD'de verdiği karar, Uganda hükümetinin Filistin'deki duruma ilişkin tutumunu temsil etmemekle birlikte, Uganda'nın Filistin halkının içinde bulunduğu acı durumun son bulması için verdiği destek, Birleşmiş Milletlerde kullandığı oylarla ortaya konmuştur." ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN KARŞITI OY KULLANDI

Bağlantısızlar Hareketi'nin dönem başkanlığını yapan Uganda, geçen hafta, birliğin tutumunun destekleyerek İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durdurmasını istemişti.

Öte yandan, Yargıç Sebutinde'nin, İsrailli Aharon Barak'ın bile destek verdiği bazı tedbir kararlarına karşı oy kullanması sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Mahkemenin ilk Afrikalı kadın yargıcı olan Sebutinde, iki dönemdir mahkemede görev yapıyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    satılmış
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kaça satmış acaba? Kapalı zarf usuluyla mı, yoksa açık açık artırmayla mı?
    Cevapla
  • Gurbet 19 3 ay önce Şikayet Et
    "Herkezin bir fiyatı var" sözünün doğru olduğunu gene anladım.....
    Cevapla
  • bülent duman 3 ay önce Şikayet Et
    korkak .can korkusu ağır gelmiştir
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yazik ya cok yazik kahroldum bu habere. bu kadin yargiç mahkemeye sunulan delilleri fotolari videolari hic gormemis mi? Bu nasil vicdan?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi