Putin: Uçağımızı Ukrayna düşürdü

Putin, çarşamba günü düşen Rus uçağının Ukrayna tarafından düşürüldüğünü ve uçaktaki 74 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Putin, "Uçaktaki 65 kişi esir takası için alıkonulan Ukrayna askeriydi" dedi. Ukrayna ise iddiaları reddetti.

Putin: Uçağımızı Ukrayna düşürdü
Putin: Uçağımızı Ukrayna düşürdü
GİRİŞ 26.01.2024 21:16 GÜNCELLEME 26.01.2024 22:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Vladimir Putin, Çarşamba günü Ukrayna sınırı yakınlarında Rus uçağının Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından 'bilerek ya da yanlışlıkla' düşürüldüğünü söyledi.

Moskova Kiev'i Rusya'nın Belgorod bölgesinde Ilyushin Il-76 uçağını düşürmekle suçlarken, uçakta bulunan 74 kişinin öldüğünü, bunların arasında Rus savaş esirleriyle takas edilmek üzere esir alınan 65 Ukraynalı askerin de bulunduğunu söyledi.

Putin, Rusya'nın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarının iki ya da üç gün içinde açıklanacağını söylerken, ilk sonuçların uçağı düşüren füzelerin Amerikan ya da Fransız yapımı olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR. BÜTÜN KAİNATLARI YARATAN ALLAHTIR. RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAHIN EŞİ, BENZERİ, DENGİ YOKTUR. ALLAH GERÇEKTEN VARDIR... ALLAHIM, beni ve ailemi ve neslimi DOSTLUĞUNA KABUL ET. YALVARIYORUM... ALLAHIM
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Eee başındaki yahudi kökenli olunca yahudi taktiği kullanıp kendi vatandaşlarını öldürüp, biz yapmadık yalanı atıyorlar
    Cevapla
  • malatyalı 3 ay önce Şikayet Et
    İkinizinde canı cehenneme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!