İsrail UAD kararından sonra 373 Filistinliyi öldürdü

İsrail, UAD'nin kararına rağmen Filistinlileri öldürmeye devam ediyor. İsrail kararın açıklanmasının ardından iki gün içinde 373 Filistinliyi öldürdü.

GİRİŞ 29.01.2024 13:17 GÜNCELLEME 29.01.2024 13:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) ara kararlarından sonraki 48 saat içinde İsrail'in Gazze'de kararlardan önce olduğu kadar çok sayıda Filistinliyi öldürmeye devam ettiğini söyledi.

373 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Örgüt, İsrail ordusunun soykırım eylemleri iddialarına ilişkin kararlardan sonraki iki gün içinde 373 Filistinliyi öldürdüğünü ve 643 kişiyi de yaraladığını bildirdi.

Grup, "İsrail, Filistinlileri aç bırakma ve onları zorla Şerit'teki evlerinden çıkarma çabalarını da artırdı" dedi.

“İsrail, dünyanın en yüksek mahkemesinin kararlarına aykırı olarak ve uluslararası hukuk ve ilkeler de dahil olmak üzere kendi uluslararası yükümlülüklerini ihlal ederek, Filistin halkına karşı soykırım da dahil olmak üzere savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar anlamına gelen korkunç ihlaller işlemeye devam ediyor. ”

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladıUluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladı

UAD kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklamaUAD kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
  • YENİÇERİ 3 ay önce Şikayet Et
    ne bekliyordunuz it itligini yapacak ama bizim sloganımız var dimi kahrolsun İsrail Allah bi gün bizi helak edecek
    Cevapla
  • ALLAH dostu 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER amin
    Cevapla
  • Israil 3 ay önce Şikayet Et
    Bi arkadasin karer sonrasi israil duracak demisti.bosss Israil dunya uzerindeki butun ahlaki ve hukuki sistemleri bozdu.artik hersey kurallar anlamsiz. Kimse kujukdan bahsedemez.medeniyetler hukuk bitti. Artik insan haklsrindan kim bahsederse komik duruma duser
    Cevapla
  • aga bey 3 ay önce Şikayet Et
    İsraili hiç bir devlet durduramaz tek bir Filistinli kalmayınca kadar öldürmeye devam edecek şaklaban Arap İslam Devletleri seyretmeye devam ediyor inşallah İsrail gün gelir zengin Arap devletlerinede çöker gazını petrolü elinden alır açlığa ölüme terk eder Allah inşallah bunlara da acıyı azabı yaşamayı nasip eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ziraat Türkiye Kupası finalinin yeri belli oldu!
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki AK Parti'ye kumpas iddiasında yeni bilgiler