İsveç'ten skandal Filistin kararı... İsrail'in propagandası işe yaradı

İsveç, İsrailli yetkililerin Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) bazı çalışanlarının Hamas'a destek verdiği iddiası üzerine UNRWA'ya yönelik finansal desteğini durdurdu.

İsveç'ten skandal Filistin kararı... İsrail'in propagandası işe yaradı
İsveç'ten skandal Filistin kararı... İsrail'in propagandası işe yaradı
GİRİŞ 30.01.2024 22:45 GÜNCELLEME 30.01.2024 22:45
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

İsveç Ulusal Yardım Kuruluşu (SİDA), yaptığı yazılı açıklamada, UNRWA'ya yapacakları 2 milyon 700 bin avro yardımını askıya aldıklarını duyurdu.

İsveç Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell, ülkesinin devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, SİDA'nın aldığı kararı çok doğru bulduklarını, yardımların UNRWA yerine Dünya Gıda Programı ve Kızıl Haç gibi kuruluşlara gönderileceğini söyledi.

"OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ"

İngiltere merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam'ın yöneticisi Bushra Khalidi'de SVT'ye, UNRWA'ya yardımların durdurulmasının oldukça endişe verici olduğunu belirtti.

Khalidi, "Yardımın kesilmesi sadece Filistin halkının toptan cezalandırılması ve çökmesi dışında başka bir şeye yaramayacak." dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yetkililerinin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti.

UNRWA, İsrail'in iddialarının ardından harekete geçerek, bazı çalışanlarını işten çıkarmış ve iddialara yönelik soruşturma başlatmıştı.

UNRWA'YA DESTEĞİ KESEN ÜLKELER

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

DESTEK AÇIKLAMASI YAPAN BATILI ÜLKELER

Öte yandan, Norveç, İrlanda ve İspanya UNRWA'ya desteğini sürdüreceğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 153
  • Cenk 2 ay önce Şikayet Et
    Gavur hepsi
    Cevapla
  • Savaş 2 ay önce Şikayet Et
    Japonya 'ya noluyor ,
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bu unwraya Türkiye neden yardım etmiyor yada diğer Müslümanlar
    Cevapla
  • Emekli Memur 2 ay önce Şikayet Et
    Bunları natoya siz soktunuz vebali de sizin boynunuza.
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Kuranı kerim yakılmasına müsade eden pkk lı müslüman düşmanlarına evet diyenler cennetemi gideçek.ALLAH büyüktür hesab günü bunları çok merak ediyorum ne yapacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den