Kuzey Kore'den, Çin ve Libya adımı!

Kuzey Kore'nin, Hong Kong ve Libya'daki büyükelçiliklerini kapattığı bildirildi.

Kuzey Kore'den, Çin ve Libya adımı!
Kuzey Kore'den, Çin ve Libya adımı!
GİRİŞ 31.01.2024 03:41 GÜNCELLEME 31.01.2024 03:41
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığından ismi belirtilmeyen yetkili, Kuzey Kore'nin son aylarda bazı ülkelerdeki büyükelçiliklerini kapatmasına ilişkin açıklamada bulundu.

ÇİN VE LİBYA BÜYÜKELÇİLİKLERİ KAPATILDI

Yetkili, Kuzey Kore'nin, Hong Kong ve Libya'daki büyükelçiliklerini kapattığını duyurdu.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığının internet sitesindeki bilgiye göre, son aylarda bazı ülkelerdeki büyükelçilikleri kapatma kararlarının ardından Kuzey Kore'nin yabancı ülkelerdeki diplomatik misyon sayısı 53'ten 44'e düştü.

Kuzey Kore, son aylarda Angola, Uganda, Bangladeş, Nepal, İspanya, Senegal ve Gine büyükelçiliklerini kapatmıştı.

Güney Kore, Kuzey'in söz konusu kararlarını, "ülkeye yönelik küresel yaptırımlardan kaynaklanan ekonomik sıkıntılar" olarak değerlendirirken; Pyongyang yönetimi, Kasım 2023'te "değişen küresel ortama ve ulusal dış politikaya uygun olarak" yeni diplomatik misyonlar açıp kapattığını açıklamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Trabzonsporlu 2 ay önce Şikayet Et
    Yeryüzünde en kötü silah açlıktır. Allahım hiç kimseyi aç komasın halkın aç olduktan sonra silahın olsa ne gıymatı olur. Dünyaya ülkesini kapatmış bağ evinde oturur gibi yapayalnız halkına yalan dünyada cehennem azabı çektiriyor.
    Cevapla
  • T.C 2 ay önce Şikayet Et
    Adamsın adam
    Cevapla
  • AYKIRI 2 ay önce Şikayet Et
    Millet açlıktan ölürken kendi
    Cevapla
  • Sarı dursun 2 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın arkasında çin var, çin buna sahip çıkmıyorum dediği an abd oraya gider, kendi füzesinin üstüne oturtur.. Öyle eline düğme alıp füzeyi atarım Haa demeyle Bi cacık olmuyor
    Cevapla
  • Hakikat 2 ay önce Şikayet Et
    Siilonizmin usaklari abd den korkarlar ulkemiz onlarca yildir boyle. Hicbirsey yapamaz k.kore kaybedecek birseyi yok bizim gibi bagimliligi yok duman eder abd yi
    Cevapla
  • Çetmi 2 ay önce Şikayet Et
    O zor biraz. ABD nin bir yere girebilmesi için halkın bölünebilir olması lazım.
    Cevapla
  • Tuhay 2 ay önce Şikayet Et
    Afganistan'da çarıklı Taliban'a yenilen Amerika mi. Ayrıca Amerika k Kore ile savaştı. Kore savasinj duymadın galiba sen.
    Cevapla
  • Türkolog 2 ay önce Şikayet Et
    Kim Joon kökeni İslam dışındaki Uygur Türklerinden ve Uygur kelimesi zamanla Uigur ,uigor ,uigore ,igore ,gore ,kore şekline dönüşse de Göktürk eserlerinin çoğu Korede ortaya çıkıyor ve Korelilerin ilk hanedanları da gök Turk soyundan gök uryo hanedanıdır Kim Jong da bu hanedan soyundan Bizim Türkologlar ülkücüler Kimjonglavgörüşmeli ,ne de olsa Türk
    Cevapla
  • Bab 2 ay önce Şikayet Et
    Ruh hastası
    Cevapla
  • Necdet kara 2 ay önce Şikayet Et
    Kesin türk annesin adı da kesin Ayşe
    Cevapla
  • Mustafa Eşlik 2 ay önce Şikayet Et
    Süper bir yorum olmuş, elinize yüreğinize sağlık, başarılar diliyorum.
    Cevapla
  • İslam 2 ay önce Şikayet Et
    Saçmalama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
AK Parti'de reform adımları