Irak Hizbullah'ı, ABD güçlerine saldırıları askıya aldı

Irak'taki İran yanlısı Şii grupları çatısı altında toplayan Kataib Hizbullah (Hizbullah Tugayları), Başbakan Sudani'yi daha fazla zor durumda bırakmamak için, Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine yönelik saldırıları askıya aldıklarını duyurdu.

GİRİŞ 31.01.2024 08:38 GÜNCELLEME 31.01.2024 16:37
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Irak'taki İran yanlısı silahlı Şii grupları çatısı altında toplayan Kataib Hizbullah'ın (Hizbullah Tugayları) Genel Sekreteri Ebu Hüseyin el-Himeydavi yazılı açıklama yaptı.

"KİMSEYE SORMADAN GAZZE İÇİN SALDIRILAR BAŞLATTIK"

Açıklamada, Hizbullah Tugayları'nın hiçbir tarafın müdahalesi olmadan Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek kararı alıp saldırılar başlattığını belirterek, "Başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere dostlarımız, Irak ve Suriye'deki ABD işgal güçlerine karşı başlattığımız baskıya karşı çıktılar." denildi.

"BAŞBAKAN'I ZOR DURUMDA BIRAKMAMAK İÇİN SALDIRILARI ASKIYA ALDIK"

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'yi zor durumda bırakmamak için askeri operasyonlara ara verme karar alındığını duyuran el-Himeydavi, "Gazze'deki halkımızı başka vesilelerle savunmaya devam edeceğimizi duyururken, Hizbullah Tugayları üyelerini ABD'nin yapabileceği muhtemel düşmanca eylemine karşı pasif savunmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÜRDÜN'DEKİ ABD ÜSSÜNE SALDIRI

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine en az 160 saldırı düzenlenmiş, Ürdün'deki "Tower 22" adlı ABD üssüne 28 Ocak'ta düzenlenen saldırıda 3 ABD askeri ölmüştü.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 109
  • doktor 2 ay önce Şikayet Et
    gören de her gün saldırdığını düşünecek...tek saldırınız var mı abd ye ya da israile ?
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Şeytanın bile aklına gelmeyen politika siyaset dönüyor. Ey Millet, uyarıdır yalvarıyorum. Irak bölündü Yahudi toprağı elde ettiler. Bunu İran ile yaptılar. Aynı şekilde Türkiye 'yi bölüp Yahudi toprağı elde etmek için planlar devrede. Kürt kardeşlerimizi uyarıyorum bu oyuna gelmeyin. Türkiye 'ye sahip çıkın. Yahudi, barzani talabani aileleri kölesi olmayın.
    Cevapla
  • Tuşbalı 2 ay önce Şikayet Et
    ABD'den korktuk demiyor,bahane üretiyor, İran ve itlerinin Müslümanları bırakıp kafirle savaştığı vaki olmuşmudur?
    Cevapla
  • Mnur 2 ay önce Şikayet Et
    Bugüne kadar ne yaptınız ki.Sadece müslüman kanı döktünuz.İsrsile tek füze atmadiniz.
    Cevapla
  • İslam 2 ay önce Şikayet Et
    Gizli dost ABD İran. Danışıklı dövüş. En çok İran işine yaradı. Irak'ta 60 Bin Şii milis oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı