Pentagon'dan F-35 açıklaması: Türkiye sorusuna çok net cevap

Pentagon Sözcüsü Ryder, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'leri hatırlatarak, "Türkiye'ye F-35 satılması masada yok." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 31.01.2024 13:57 GÜNCELLEME 31.01.2024 14:53
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında bir gazetecinin, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland'ın, "S-400 meselesini halledebilirsek, ki bunu yapmak istiyoruz, ABD, Türkiye'yi F-35 ailesine geri almaktan memnuniyet duyacaktır." şeklindeki açıklamasını yanıtladı.

Ryder, söz konusu soruya, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'leri hatırlatarak, "Türkiye'ye F-35 satılması masada yok." cevabını verdi.

ABD: Türkiye'yi F-35 ailesine geri almak isterizABD: Türkiye'yi F-35 ailesine geri almak isteriz

NULAND NE DEMİŞTİ?

Türkiye'nin İsveç’e NATO onayının ardından, "ikili ilişkileri yeniden canlandırma" hedefiyle pazar günü Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, Türkiye'nin CAATSA yaptırımlarına maruz kalması nedeniyle savunma sanayii alanında bazı sorunlarla karşılaşıldığına değinerek, şunları söylemişti:

"CAATSA yaptırımları, hükümetinizin Rusya Federasyonu'ndan S-400 hava savunma sistemleri satın alma kararıyla ilgiliydi. CAATSA yaptırımlarını tetikleyen buydu. Patriot satışını müzakere etme sürecindeydik ve bu müzakereler devam ederken Türkiye başka bir yöne gitti. Bu yüzden bugün bazı görüşmeler yaptık. Açıkçası bu S-400 meselesini halledebilirsek, ki bunu yapmak istiyoruz. ABD, Türkiye'yi F-35 ailesine geri almaktan memnuniyet duyacaktır. Ama önce bu diğer meseleyi çözmeliyiz ve bunu çözerken aynı zamanda Türkiye'nin güçlü bir hava savunmasına sahip olmasını sağlamalıyız. Yine söylüyorum, uzun yıllardır hem S-400 alımından önce hem de o zamandan beri hava savunmasını güçlendirmeyle ilgili görüşmeyi teklif ediyoruz. Bildiğiniz üzere bu karmaşık bir konu. Bugünlerde herkesin hava savunmasına ihtiyacı var. Bunu dünyanın her yerinde görüyoruz. Ama yine de bu konuyu aşabilirsek, CAATSA meselesi ortadan kalkacak ve F-35 konuşmalarına geri dönebileceğiz."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 240
  • Asım 2 ay önce Şikayet Et
    abd'ye cevap olarak S400'leri aktif hale getirip bir şow yapmalıyız.
    Cevapla
  • Slck 2 ay önce Şikayet Et
    Siz onu sirtakilere satın bizim F-35 lede patriotlada işimiz olmaz
    Cevapla
  • ERTUGRUL 2 ay önce Şikayet Et
    Bu Ucaklar abd den ucmak icin günlük kod alacak abdnin düsmanlarina karsi kullanamayacaksin o zaman neye para verecek missin bu ucaga anlamiyorum, bu ucak ancak bizim icin bir demir yigini sadece abdnin istedigi ülkelere karsi kullanacaksin bize üstüne para vermesi lazim .
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 2 ay önce Şikayet Et
    Biz hedefiniz olmasak S 400'ler sizi rahatsız etmez, ama bir şekilde bize operasyon yapmak isteyeceksiniz o da hava operasyonu ama S 400 varken yemez, siz S400 ile oyalanın biz bu arada daha iyisini yaparız. Yunanistan ve Hindistan S 400'leri niye batmıyor size?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    ABD VE NATO YETKİLİLERİ ?? ; Yunanistan Rusyada S-300 alirken, Anadoluya yakın SILAHSIZ STATÜDE OLMASI GEREKEN adalara yine Rusya'dan aldigi SA-8 ve SA-15 füze sistemlerini doldururken NATO’daki ve PENTAGON'daki omzu kalabalık generaller başta ve NATO yetkilililerinin GÖZÜ NEREYE BAKIYORDU ? NATO içinde SLOVAKYA, BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN gibi ülkelerde de var bu sistem!! Dertleri ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...